Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Cramer in beeld tijdens Surinaams-Nederlands duurzaamheidscongres

29-05-2008

In Paramaribo heeft minister Cramer vandaag het belang benadrukt van samenwerking tussen Nederland en Suriname voor een duurzame toekomst. Dit deed ze via een videoboodschap tijdens een congres over duurzame ontwikkeling op 29 mei.

Duurzame ontwikkeling is volgens de bewindsvrouw een grenzenloos thema. Cramer: En daarom moeten we samen in Suriname, Nederland en elders in de wereld, de uitdagingen van deze 21ste eeuw oppakken. Of het nu gaat om themas als duurzame ontwikkeling, klimaatverandering, schoon drinkwater, duurzaam bosbeheer of verlies aan biodiversiteit; door kennis te delen en goed samen te werken kunnen we die enorme uitdagingen de baas. Voor een duurzame toekomst voor onze kinderen, in de wereld, in Suriname en in Nederland!

Ook andere bewindslieden vanuit Nederland en Suriname doen mee aan het congres waaronder Frank Heemskerk, de Nederlandse staatssecretaris Economische Zaken, en Rick van Ravenswaay, Surinaamse minister Planning en Ontwikkelingssamenwerking.

Het congres is het startsein voor de opbouw van een Nederlands-Surinaams samenwerking op het gebied van duurzame ontwikkeling tussen 300 ondernemers uit de twee landen. Het congres is georganiseerd door de stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (dONS).

Vandaag staat de betekenis van duurzame ontwikkeling voor Suriname centraal en hoe dat in de toekomst verder kan gaan plaatsvinden. Ook worden verschillende Surinaamse praktijkvoorbeelden toegelicht. Morgen staat in het teken van een duurzaamheidsmarkt. Er zijn diverse workshops en het is mogelijk om duurzame ondernemers aan het werk te zien.

Zie ook:

Bekijk het hele programma en alle sprekers op de site van stichting dONS: http://www.stdons.nl/congres_inhoud.htm