Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 22

(29-05-2008) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om een inritvergunning ingediend door:
- Ax Isolatiewerken, Mijlweg 33b in 's-Gravendeel voor het aanleggen van een in- en uitritten op het perceel Anthonie van Leeuwenhoekstraat en Simon Stevinstraat te Strijen (ingekomen op 15 mei 2008).

Deze aanvraag ligt voor de duur van 2 weken ter inzage bij het bureau Bestuursondersteuning. Een ieder kan gedurende de inzage termijn hiertegen een zienswijze indienen. Indien u de aanvraag wilt inzien of hierover nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met onze medewerker bijzondere wetten de heer A. Plekkenpol van telefoonnummer 078-6748230.

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- KPN b.v. voor het plaatsen van een antenne installatie t.b.v. telecommunicatie op het perceel Schelpweg 46 in Strijen (ontvangen 22 mei 2008).

- J.D. de Bruijn voor het plaatsen van een toegangspoort op het perceel Trambaan 6 in Strijen (ontvangen 23 mei 2008).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- J.F. Kooijman voor het oprichten van een wagenschuur op het perceel Kruisdijk 6 in Strijen (ontvangen 23 mei 2008).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bouwvergunning kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan aan:

- M.N. van Eikeren voor het plaatsen van een toegangspoort op het perceel Schaweg 11 in Mookhoek.

- L. Paaij voor het vestigen van een winkel, een praktijk en een activiteitenruimte op het perceel Boompjesstraat 27 in Strijen.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 juni 2008 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Binnen de termijn dat de besluiten ter inzage liggen kan een ieder een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Mevrouw D. Lachmon, Kerkstraat 12 in Strijen in verband met de bijschrijving van een nieuwe leidinggevende in het horecabedrijf Eetcafé Ambiance, Kerkstraat 12 in Strijen (verzonden 23 mei 2008)

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- J. Huisman voor het oprichten van een serre op het perceel Nieuwestraat 27 in Strijen (verzonden 29 mei 2008).
- J.W. Engels voor het plaatsen van een garage op het perceel Buitendijk 32 in Strijensas (verzonden 29 mei 2008).
- M. van der Bijl voor het wijzigen van de rechterzijgevel van de woning op het perceel Spui 50 in Strijen (verzonden 29 mei 2008).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.