VVD


29-5-2008

VVD steunt actie transportsector tegen dieselaccijns

Vanochtend om 11.45 uur waren VVD-leider Mark Rutte en zijn fractiegenoten De Krom en Aptroot op het Plein aanwezig om de actie tegen de verhoging van de dieselaccijns van de transportsector te ondersteunen.

De dieselaccijns bereikt in Nederland een recordhoogte. De transportsector en de VVD zijn "er klaar mee". Met de slogan 'de maat is vol, de tank is leeg! Toeter voor lagere dieselaccijns!' voerde de transportsector vanochtend actie.

De VVD vecht al een jaar om alle belastingverhogingen (totaal EUR 700 miljoen) voor auto's en vrachtwagens van tafel te krijgen. Te beginnen met de verhoging van de dieselaccijns per 1 juli a.s. Daarnaast verzet de VVD zich tegen de BTW-verhoging van 19% naar 20%. Het kabinet heeft geen andere reden dan gewoon geld binnenharken voor de schatkist. "In plaats van de helpende hand uit te steken maakt het kabinet de situatie met alle lastenverhogingen de situatie alleen nog maar erger", aldus VVD woordvoerder De Krom.

De VVD maakt zich zorgen over de gevolgen van alle lastenverhogingen van de transportsector. De concurrentiepositie en de werkgelegenheid (90.000 banen) mogen wat de VVD betreft niet in gevaar komen.

Een simpele rekensom laat zien wat de desastreuze effecten zijn van de kabinetsmaatregelen. Zo is een middelgrote transportondernemer met 50 auto's op jaarbasis zo'n EUR 90.000 extra kwijt als gevolg van de kabinetsmaatregelen.

"En al die extra kosten worden natuurlijk doorberekend aan de consument. Dat zien we straks allemaal terug in de prijzen van ons boodschappenmandje in de supermarkt" aldus De Krom. Voor de VVD reden genoeg om opnieuw op te komen voor de transportsector die volgens De Krom,,zwaar in het verdomhoekje zit''.

donderdag 29 mei 2008