Geen financiële steun voor Amsterdam Thuiszorg

29/05/2008 17:31

Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verleent geen financiële steun aan Amsterdam Thuiszorg (AT). De belangrijkste reden daarvoor is dat niet is aangetoond dat zonder steun de continuïteit van de zorg in de regio Amsterdam in gevaar is. Er zijn voldoende andere zorgaanbieders beschikbaar. De financiële steun, die uit de algemene AWBZ-pot komt, wordt alleen verleend als patiënten geen zorg meer dreigen te krijgen.

De afweging om wel of geen steun te verlenen gebeurt uiteraard zeer zorgvuldig, vooral omdat het om het belang van patiënten en om gemeenschapsgeld gaat. De NZa geeft alleen onder zeer strikte voorwaarde steun aan een commerciële organisatie. Vast moet staan dat de continuïteit van de zorg niet op een andere manier is verzekerd. Pas als de steunvragende zorginstelling en het zorgkantoor kunnen aantonen dat de continuïteit van zorg daadwerkelijk in gevaar is, gaat de NZa over tot steunverlening. In het geval van AT is dit niet aangetoond.

De NZa houdt toezicht op een goede uitvoering van de AWBZ door de zorgkantoren en op een doelmatige besteding van het AWBZ-budget.





http://www.nza.nl