Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mensen Maken de Stad op Heerjansweg en in Dortsmondstraat

In het kader van Mensen maken de Stad was er weer veel te beleven, nu op de Heerjansweg en in de Dortsmondstraat.

Dierenambulance
Het begon zaterdag 17 mei met een actie rond huisdieren. Bewoners mochten een kijkje nemen in een ter plekke geparkeerde dierenambulance. Vrijwilligers van de Dierenambulance Rotterdam-Rijnmond (DAR-R) legden uit hoe nuttig zon organisatie wel kan zijn. Vooral kinderen waren hierin erg geĂŻnteresseerd.

Gedrag dieren
Er werd informatie gegeven over het gedrag van huisdieren (voornamelijk honden) en een medewerker van de DAR-R verzorgde een demonstratie gehoorzaamheid voor pups. Aan een dierenarts konden mensen vragen stellen. Hiervan werd dankbaar gebruik gemaakt. De DAR-R (info@dierenambulancerotterdam.nl) kan gealarmeerd worden via 0900-11200.

Gratis poepzakjes
De poepzakjes en folders van Roteb vlogen zaterdag 17 mei de deur uit. Kwestie van een optelsommetje: veel honden in de buurt, dus veel vraag naar (gratis) zakjes. Ondanks het slechte weer was de opkomst, ook uit de omliggende straten, best goed.

Grofvuildag
Bewoners van de Heerjansweg maakten drie dagen later, op 20 mei, dankbaar gebruik van de mogelijkheid om overbodige spullen op te ruimen. De enkeling nam hiervoor zelfs een vrije dag op, om zijn schuur helemaal uit te kammen. Een succes, deze grofvuilactie, en voor herhaling zeker vatbaar.

Voorjaarsschoonmaak
En weer een dag later, op 21 mei, waren de bewoners - waaronder veel kinderen - druk bezig met vegen en onkruid weghalen uit de straattuinen. Daarna werden onder de stralende zon kleurige bloemen geplant. Er heerste een leuke sfeer.

Beloning
Als beloning voor het harde werken tijdens deze voorjaarsschoonmaak kregen de kinderen een zak lekkers en was er voor een ieder een hapje en drankje .