Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Drooglegging singel Valkeniersweg?

Dat is schrikken. Is het eindelijk een paar dagen mooi en warm weer, blijkt het water uit de singel aan de Valkeniersweg nagenoeg verdwenen.

Waterniveau beneden peil
De bewoners en wandelaars in de Valkeniersweide hebben het al gemerkt: het waterpeil van de singel staat erg laag en op sommige plaatsen staat de singel zelfs droog. Natuurlijk geeft dit een naar aanzicht en is er sprake van stankoverlast. Maar bovenal komt het de visstand en de beplanting in de singel zelf niet ten goede.

Oplossen probleem
Het probleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een lek in de houten wandjes langs de oevers van de singel (= beschoeiing). Medewerkers van Gemeentewerken zijn druk bezig het probleem te verhelpen. In de afgelopen dagen brachten ze de waterstand al zover mogelijk op peil en dit wordt de komende tijd bijgehouden.

Extra maatregelen
Voor het middengedeelte van de singel worden extra maatregelen genomen, in de vorm van het plaatsen van nieuwe beschoeiing. Dit gebeurt zo snel mogelijk.

Troep in het water
De drooglegging bracht overigens een ander probleem aan het licht: er ligt veel troep in het water. out of the dark kwamen ineens een computerscherm tevoorschijn, een fietswrak, winkelwagen, en ga zo maar door. Het Waterschap heeft toegezegd om binnen een maand te baggeren. Aan de mensen wordt gevraagd hun overbodige spullen niet in de singels te gooien. Belastend voor het milieu en ook voor onze portemonnee, want ergens moet het geld hiervoor op tafel komen.

Informatie
Heeft u nog vragen? Bel dan met het algemeen telefoonnummer 0800-1545.