ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Philips wint ICT~Milieu Award 2008

29 mei 2008

Tijdens een galabijeenkomst in de Nieuwe kerk in Den Haag, zijn gisterenavond de Nationale ICT Awards 2008 uitgereikt. Philips Electronics Nederland was daarbij de winnaar van de ICT~Milieu Award 2008 voor de ontwikkeling van een energiezuinige monitor. De Award werd voor het eerst uitgereikt en is voor de meest aansprekende en innovatieve ICT-toepassing om energieverbruik te verminderen. Met de prijs wil ICT~Milieu stimuleren dat door slimme inzet van ICT, zowel ICT-bedrijven als ICT-gebruikers bijdragen aan de terugdringing van de CO2-uitstoot. Innovatiekracht, visie, concrete toepasbaarheid en de mate van energiebesparing spelen daarbij de belangrijkste rol.

Images/Mil/MilieuAward2008.jpg

De heer Van Winden, CFO van Philips Electronics Nederland (links) ontvangt de ICT~Milieu Award 2008 uit handen van juryvoorzitter Martin Trampe.

De Nationale ICT Awards zetten personen, organisaties of initiatieven in het zonnetje die bijdragen aan de stimulering van innovatieve ICT-toepassingen in bedrijfsleven, non-profit en overheid. De Awards worden mogelijk gemaakt door ICT~Office, ICTRegie, Nederland BreedbandLand, het ministerie van BZK en het ministerie van Economische Zaken, die samen zes Awards uitreikten.

Ecodesign

Philips stelt de gebruiker in staat energie te besparen door energie-efficiënte producten. Een goed voorbeeld hiervan is de monitor BDL 3221V, ontworpen volgens de Philips ecodesign methode. Deze monitor voor professioneel gebruik staat met name in publieke ruimten (luchthavens, winkels, beurzen), waar monitoren heel lang aan staan. Door toepassing van innovatieve technieken, verbruikt deze monitor de helft van wat vergelijkbare monitoren aan energie verbruiken.

Genomineerden

De jury, onder voorzitterschap van Martin Trampe (voorzitter van de Stichting ICT Milieu), koos uit ruim 20 inzendingen naast Philips nog twee genomineerden:

IBM: slimme meter van Oxxio helpt huishoudens elektriciteit te besparen
Oxxio is de enige energieleverancier in Nederland waarbij een klant een slimme meter kan krijgen en daarmee online inzage heeft in het verbruik. IBM voert de regie over de plaatsing van de slimme meter, het uitlezen van de meter via GPRS, de systeemintegratie en het ontsluiten van de meterstanden naar Oxxio. Via internet krijgt de klant direct inzicht in het energieverbruik en kan op basis van dit inzicht het energieverbruik aanpassen. De slimme meter stimuleert mensen om bewust met energie om te gaan.

Siemens Nederland: ECO-RTG energie management systeem Rubber Tyred Gantry kranen zijn mobiele kranen die worden aangedreven door een diesel motor / generator set. Gebruik makend van geavanceerde technieken is een energiemanagement systeem gebouwd dat 50% brandstofbesparing oplevert. Deze ECO-RTG oplossing is mogelijk door het gebruik van vernieuwende software in het hart van de regelaars.

Website

Informatie over alle winnaars en genomineerden van de Nationale ICT Awards 2008 en links naar de partners, staat op www.ictawards.nl

Over ICT~Milieu
ICT~Milieu heeft de dagelijkse leiding over het ICT-inzamelsysteem en verzorgt de landelijke inzameling van gebruikte ICT-apparaten en de recycling ervan met de best beschikbare technieken. Tevens verzorgt ICT~Milieu de monitoring en rapportage aan het ministerie van VROM Voor meer informatie zie www.ictmilieu.nl. Stichting ICT~Milieu is onderdeel van ICT~Office.

Over ICT~Office
ICT~Office is de branchevereniging van de IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven in Nederland. Zij behartigt de belangen van de aangesloten organisaties richting politiek en overheid. Met een achterban die 30 miljard omzet en meer dan 250.000 medewerkers telt, is ICT~Office dé belangenbehartiger van de Nederlandse ICT- en Officesector. Zie www.ictoffice.nl

---


Noot voor de redactie,