Ingezonden persbericht

Persbericht
29 mei 2008

Eén telefoonnummer en één huisstijl voor alle Steunpunten Huiselijk Geweld in Noord-Brabant.

Om voor de burger beter en eenduidiger herkenbaar te zijn, zijn de vijf Steunpunten Huiselijk Geweld in Brabant vanaf nu bereikbaar onder één gezamenlijk (landelijk) telefoonnummer: 0900-126 26 26. Ook het Steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant is voortaan onder dit nummer bereikbaar. Uiteraard blijft tijdens een overgangsperiode het oude nummer beschikbaar.
Het gezamenlijke telefoonnummer wordt onder meer gecommuniceerd via het nieuwe promotiemateriaal van de Brabantse Steunpunten Huiselijk Geweld, dat is uitgevoerd in een nieuwe, gezamenlijke huisstijl. Hiermee wordt aangesloten bij de landelijke publiekscampagne huiselijk geweld. Deze publiekscampagne ging in april 2007 van start onder het motto "Nu is het genoeg. Help jezelf. Help de ander", en wordt de komende jaren herhaald. Er is voor gekozen om een Brabantse touch toe te voegen, en uiteraard is de regio Brabant-Noord apart herkenbaar.

Steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant
De Steunpunten Huiselijk Geweld worden steeds bekender. Bij het Steunpunt Huiselijk Geweld Midden-Brabant kwam in 2007 honderden telefoontjes binnen en werden vele gezinnen geholpen bij het stoppen van huiselijk geweld.
Met het vergroten van de bekendheid bij de burger hoopt het steunpunt nog meer gezinnen te bereiken.

Landelijke publiekscampagne huiselijk geweld
Van 11 augustus tot 21 september 2008 loopt een tweede landelijke publiekscampagne, met dagelijks spotjes op TV, gevolgd door radioboodschappen. De effecten hiervan zullen naar verwacht goed merkbaar zijn in de regio's. Opnieuw wil de Steunpunten Huiselijk Geweld op deze manier het thema huiselijk geweld onder de aandacht brengen van een breed publiek.

De Brabantse Steunpunten Huiselijk Geweld verwachten veel van deze aanpassing aan de landelijke campagne 'Nu is het genoeg!'. De campagne is gerealiseerd met middelen van de Provincie Noord-Brabant.