Ingezonden persbericht

Reliance Globalcom neemt Vanco Group over

Amsterdam, 29 mei 2008 - Reliance Globalcom Ltd, een dochteronderneming van de Indiase telecomserviceprovider Reliance Communications, heeft de Vanco Group Ltd overgenomen. Reliance Globalcom voegt daarmee 185 miljoen pond toe aan zijn jaaromzet dankzij langlopende contracten met grootzakelijke klanten.

"De overname van Vanco is in lijn met de visie van Reliance Globalcom om een top 5- onderneming te creëren voor wereldwijde zakelijke datacommunicatie", zegt Anil Dhirubhai Ambani, bestuursvoorzitter van Reliance Communications. "De combinatie van onze uitgebreide mogelijkheden en de unieke wereldwijde ervaring van Vanco leiden tot een nieuwe krachtige organisatie voor geïntegreerde communicatiediensten."

Met de overname voegt Reliance Globalcom enkele grote klanten van Vanco toe aan zijn klantbestand, waaronder Avis Europe, British Airways, Siemens en Zavvi. Daarmee levert Reliance Globalcom nu diensten aan meer dan 1.400 grootzakelijke klanten. Vanco heeft Managed Network Services geïntroduceerd op meer dan 40.000 locaties in 163 landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland.

De hoogste beurswaarde van Vanco ooit was 380 miljoen Engelse pond. Reliance Globalcom betaalt 76,9 miljoen dollar voor 100 procent van de aandelen van Vanco (schuldenvrij).

Door de overname voegt Reliance Globalcom negen Network Management Centers toe aan zijn geïntegreerde en innovatieve wereldwijde organisatie. Het bedrijf profiteert vooral van de relaties die Vanco heeft met meer dan 700 wereldwijde, regionale en lokale carriers. Daardoor is het mogelijk om actief te zijn in 230 landen. Met de brede ervaring van Vanco op het gebied van sales en samenwerking met partners kan Reliance Globalcom zijn klantbenadering in belangrijke landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, de Benelux, Singapore en Australië versterken.

Punit Garg, president en CEO van Reliance Globalcom: "Het krachtige managementteam van Vanco onder leiding van Mark Thompson en Wayne Churchill zorgen voor meer expertise en een optimaal klantbeheer bij Reliance Globalcom. Daardoor kunnen onze technologiegroepen beter gebruik maken van bedrijfsmiddelen, over de grenzen van bedrijfsonderdelen heen."

Reliance nam onlangs ook eWave World over. Deze 4G-operator is vooral actief in opkomende markten in Azië, Latijns-Amerika, West-Europa en Afrika. Vorig jaar vond de overname plaats van de Amerikaanse Ethernet-serviceprovider Yipes Holding Inc. voor 300 miljoen dollar. Reliance investeert 500 miljoen dollar en 200 miljoen dollar in respectievelijk 4G- en Ethernet-services. Daarmee is het bedrijf aanwezig in meer dan 50 landen. De onderneming investeert daarnaast 1,5 miljard dollar in een uitbreidingsprogramma voor een onderzees IP-kabelnetwerk. Dit nieuwe netwerk kan 90 procent van de wereldwijde vraag naar connectiviteit afdekken en bestrijkt zestig landen in vijf continenten.

# # #

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications. Het bedrijf is de grootste telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom biedt een breed pakket van telecomdiensten, waaronder wereldwijde spraak-, internet- en value-added oplossingen. Het bedrijf levert diensten aan meer dan 1.200 grote bedrijven, 200 carriers en 1,5 miljoen retailklanten in 50 landen.
Met Reliance FLAG - het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld - en meer dan een miljoen kilometer aan bekabeling over land, verbindt het bedrijf markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM, Lloyds, Nutreco, TSB, Siemens en SigmaKalon. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier. Voor meer informatie: www.vanco.com.