Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Torsten Ahlers nieuwe CEO van wunderloop

Amsterdam, 29 mei 2008 - Per 15 juli 2008 zal Torsten Ahlers aantreden als nieuwe CEO van wunderloop, marktleider in geïntegreerde behavioral advertising en content targeting. Ahlers, afkomstig van AOL Duitsland, wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de algehele bedrijfsvoering van wunderloop. Hij wordt daarbij ondersteund door het management team bestaande uit oprichters Ulrich Hegge, Frank Conrad en CFO dr. Christoph Bauer.

"Met Torsten Ahlers hebben we een van de meest high-profile and ervaren internet-experts in Europa aangetrokken. Als CEO zal hij ons helpen het enorme marktpotentieel van wunderloop verder aan te boren en bij te dragen aan ons succes", aldus Michael Klein, voorzitter van wunderloop. Ahlers kwam, na diverse posities te hebben bekleed bij Tomorrow Focus, Gruner + Jahr en Axel Springer Verlag, in 2004 bij AOL Duitsland terecht. Als managing director bij AOL was hij verantwoordelijk voor de succesvolle heroriëntatie van de organisatie, van internet service provider naar een rendabele advertentie-gefinancierde online onderneming. "Bij AOL introduceerden we wunderloop's targeting technologie al succesvol in Europa", zegt Torsten Ahlers. "Ik was vooral onder de indruk van de brede toepasbaarheid van de wunderloop-oplossingen, die ondersteuning bieden voor diverse bedrijfsmodellen. wunderloop is de erkende marktleider en ik verheug me erop dat leiderschap nog verder te ontwikkelen."

Over wunderloop
wunderloop is Europa's marktleider in geïntegreerde real-time targeting technologieën en diensten. wunderloop's unieke Integrated Targeting Platform (ITP) aggregeert gebruikersinformatie die door alle relevante targeting-varianten voor de analyse van online gedrag wordt verzameld. Het vormt bovendien de basis voor de wunderloop-oplossingen 'wunderloop custom' en 'wunderloop connect'. wunderloop is opgericht in 1999 door online advertisingpioniers Ulrich Hegge en Frank Conrad. Het bedrijf is gevestigd in Luxemburg met kantoren in Madrid, Milaan, Londen, Parijs, Amsterdam en Hamburg. Michael Kleindl is de voorzitter. wunderloop groeit jaarlijks meer dan 300 procent.
Vermaarde bedrijven zoals T-Com/T-Online, ad pepper media International N.V., AOL, G+J Electronic Media Services, Telecom Italia, Freenet, Tiscali, CondeNast, Mondadori Digital Publishing, Marktplaats, Orange SBS TV and Ilse Media vertrouwen op wunderloop-technologie om de juiste reclame, inhoud en productaanbiedingen op het juiste moment bij de doelgroepen aan te bieden. wunderloop is eveneens een belangrijke verdediger van de privacy van de consument. De informatie- en dataverwerking van wunderloop gaat conform de geldende privacywetgeving en wordt erkend en bevestigd door de Duitse gegevensbescherming autoriteit, TÜV Rhineland.



Ingezonden persbericht