Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, 29 mei 2008

SP in de fout bij debat gratis OV

De PvdA is voorstander van structureel gratis openbaar vervoer voor 65+, wanneer de huidige proef positief beoordeeld wordt. "Daarvoor moet de proef worden geëvalueerd en ook moet worden gekeken naar het reisgedrag na afloop van de proef. Deze proef werd mogelijk door een voorstel van PvdA-raadslid Richard Moti," aldus PvdA-raadslid Leo Bruijn.

"De SP slaat de plank helemaal mis en zet met foute informatie de ouderen in de stad op het verkeerde been," stelt Bruijn. Het standpunt van de SP dat de proef door het stadsbestuur en de PvdA wordt stopgezet is onjuist. De proef eindigt binnenkort, zoals vooraf is afgesproken.

Bruijn: "Nu is het tijd voor een evaluatie, zodat wij een goed besluit kunnen nemen over het gratis OV. Wanneer het resultaat positief is, moet structureel gratis openbaar vervoer voor 65+ vanaf 1 januari 2009 worden ingevoerd. Dat hebben wij de wethouder en de Rotterdamse raad ook duidelijk medegedeeld." De PvdA heeft zich altijd sterk gemaakt voor gratis openbaar vervoer voor 65+. Daarom is de PvdA ook blij met het massale gebruik door ouderen.