Ingezonden persbericht

Nieuwe Oracle Validated Configurations omvatten PRIMERGY-servers

Maarssen, 29 mei 2008 - De PRIMERGY-servers en FibreCAT SX-opslagsystemen van Fujitsu Siemens Computers, die systeemuitval in missiekritieke bedrijfsomgevingen helpen voorkomen, zijn opgenomen in de nieuwe Oracle Validated Configurations. Door deel te nemen aan het Oracle Validated Configurations-programma, garandeert Fujitsu Siemens Computers, de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur, zijn klanten dat de software, de hardware en de opslag- en netwerkcomponenten van zijn PRIMERGY-servers en FibreCAT SX-opslagplatform getest en klaar zijn voor de hoge prestatieniveaus van missiekritieke bedrijfstoepassingen op Oracle® Enterprise Linux.

Het Oracle Validated Configurations-programma vereenvoudigt de implementatie door de klanten en beperkt de noodzaak van dure tests van Linux-stacks op het Linux-platform van Oracle Enterprise. De deelname aan het programma benadrukt het streven van Fujitsu Siemens Computers om zijn klanten compatibiliteit te leveren tussen Oracle-configuraties op Linux en de PRIMERGY-servers die in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) door Fujitsu Siemens Computers en elders door Fujitsu op de markt worden gebracht.

"Fujitsu Siemens Computers en Fujitsu Computer Systems bieden hun klanten al sinds lang diverse besturingssystemen voor kritieke toepassingen aan," zegt Bernd Kosch, Vice President Strategic Alliances bij Fujitsu Siemens Computers. "Wij zijn blij dat wij met Oracle kunnen samenwerken aan het Oracle Unbreakable Linux-programma en aan de validatie van Oracle Enterprise Linux met onze PRIMERGY-servers. Oracle Validated Configurations verzekeren onze klanten van een beproefd, betrouwbaar, gebruiksklaar en voordelig platform."

"De samenwerking tussen Oracle en Fujitsu Siemens Computers in het Oracle Unbreakable Linux-programma is een uitbreiding van ons streven om de gebruikers sneller, beter en goedkoper toegang te geven tot Linux," zegt Monica Kumar, Senior Director Linux and Open Source Product Marketing, Oracle. "Het verheugt ons dat wij samen met Fujitsu Siemens Computers geteste en gevalideerde Linux-architecturen voor missiekritieke toepassingen kunnen leveren."

De gevalideerde configuraties bestaan uit PRIMERGY RX300 rack servers en FibreCAT SX80-opslagapparaten met Oracle Database en Oracle Real Application Clusters op Oracle Enterprise Linux 4 Update 4 for Linux x86-64, met behulp van Oracle Automatic Storage Management.

Met tot twee quad-core Intel Xeon-processors, tot 12 hot-pluggable 2.5" vaste schijven met een capaciteit tot 1,7 TB, 6 PCI-slots en twee Gigabit Ethernet LAN-aansluitingen, is de RX300 het ideale platform voor intensieve database-operaties op Linux-platformen, 24 uur per dag en 7 dagen per week, in kritieke omgevingen waar alles wordt gedaan om systeemuitval te voorkomen.

De details van de volledige validatiespecificaties vindt u online op: http://www.oracle.com/technology/tech/linux/validated-configurations/index.html en http://www.fujitsu-siemens.com/solutions/strategic_partners/oracle/solutions/oracle_validated_configuration.html.

- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: <:blocked::http:/>www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie. Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: <:http:>http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.



Ingezonden persbericht