Gemeente Delft

Voorzieningen voor werkenden met een laag inkomen

Combiwerk, de sociale werkvoorziening voor de regio Delft, krijgt bezoek van het Duitplus team. Duitplus informeert de medewerkers van Combiwerk over de inkomensondersteunende voorzieningen van de gemeente. Want ook mensen die werken en van een laag inkomen rond moeten komen hebben recht op een (financieel) steuntje in de rug.

De inkomensondersteunende voorzieningen van de gemeente leveren een bijdrage aan het terugdringen van armoede in Delft. Daarbij gaat het niet alleen om financiële regelingen en vergoedingen. Er wordt ook voorlichting gegeven, bijvoorbeeld door DUIT en Duitplus, er zijn trainingen en workshops, bijvoorbeeld over omgaan met geld. Waar mensen met een laag inkomen allemaal voor in aanmerking komen staat in het boekje 'Dit geld(t) voor u', dat in februari 2008 huis aan huis is bezorgd. Voorbeelden van voorzieningen zijn de AV-Delft, een vergoeding voor brillen en contactlenzen, de sportregeling en de Delftpas.

Duitplus spreekt de komende dagen met ruim vijftig Combiwerkers over de mogelijkheden. Deze vijftig personen zijn overgebleven uit een groep van meer dan tweehonderd aangeschreven werknemers van Combiwerk. Om voor inkomensondersteunende voorzieningen in aanmerking te komen moeten mensen binnen de inkomensgrenzen van het minimabeleid vallen en in Delft wonen. Bijzonder is dat de Combiwerkers een individueel gesprek krijgen, onder werktijd en op hun eigen werkplek.