Ingezonden persbericht

Strategische samenwerking
Waternet en TU Delft onderzoeken innovatie in de watercyclus

Op 27 mei 2008 hebben ir. Roelof Kruize, algemeen directeur van Waternet, en prof.ir. Louis de Quelerij, decaan van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de Technische Universiteit Delft een strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking richt zich vooral op onderzoek naar innovatie in de watercyclus, in het bijzonder op de deelgebieden drinkwater, afvalwater en het watersysteem.

Waternet is het eerste bedrijf in Nederland. Het bedrijf draagt zorg voor de hele weg die water aflegt: van drinkwater, het rioleringsstelsel en de zuivering van afvalwater tot het terugbrengen van gezuiverd afvalwater in het oppervlaktewater. Daarnaast behoren het onderhoud van sloten, plassen en meren, advies bij grondwateroverlast en dijkbewaking tot de taken van Waternet. Waternet voert deze uit in opdracht van het hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam.

Samenwerking
Met de ambitie van Waternet om innovatie in de watercyclus vorm te geven, en de expertise van de TU Delft op de deelgebieden van de watercyclus, is samenwerking een logische stap. De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van vier jaar en krijgt concreet vorm in - onder andere - afstudeerwerk van TU-studenten bij Waternet, promotieonderzoek door TU-promovendi en Waternetmedewerkers, postdoc-onderzoek aan de Technische Universiteit Delft en bij Waternet, deeltijdopleidingen van Waternetmedewerkers aan de Technische Universiteit Delft (MSc-opleiding) en het gebruik van het Technologisch Laboratorium Leiduin als 'Watercyclus Laboratorium'.



Ingezonden persbericht