Gemeente Delft

Rolmodellen gezocht voor emancipatie

De gemeente Delft zoekt rolmodellen; vrouwen en mannen die het komende jaar vanuit hun persoonlijke ervaring een bijdrage leveren aan de emancipatie van andere Delftenaren. De initiator, wethouder Bolten, brengt momenteel via een bewustwordingscampagne de emancipatie in Delft onder de aandacht. Met deze oproep streeft ze ernaar het project breder gedragen te krijgen.

De vrouwen en mannen zullen als werkgroep het thema 'maatschappelijke participatie' in Delft onder de aandacht brengen. Dit doen ze door te werken aan een communicatie-uiting in Delft. Hierbij valt te denken aan het geven van een lezing, het persoonlijk begeleiden van mensen of bijvoorbeeld het delen van emancipatiesuccessen via een informatiecampagne. De werkgroep wordt een adviesorgaan voor de gemeente, en een platform voor andere Delftenaren.

Als mensen willen deelnemen, kunnen ze zich aanmelden bij Sanne van 't Hof, medewerker van de gemeente Delft. Ze is te bereiken via e-mail svhof@delft.nl en via telefoonnummer 015 260 2412. Aanmelden kan tot en met maandag 9 juni 2008. Aan de hand van selectiegesprekken wordt de werkgroep samengesteld.

Het project vloeit voort uit de nota 'Impuls Emancipatiebeleid' van de gemeente. Het beleid is een doorvertaling van de collegeambities uit het coalitieakkoord ruimte zien en ruimte maken en van het in 2007 verschenen rapport Delftse vrouwen aan zet, een rapport van vijftien Delftse vrouwen over de emancipatie in Delft. Wethouder Bolten wil met de emancipatieprojecten bijdragen aan economische zelfstandigheid en persoonlijke (door)ontwikkeling van Delftenaren.



Gemeente Delft