Ingezonden persbericht

Persbericht

29 mei 2008

Schouwburg Almere en Baken Park Lyceum in de prijzen

Almere winnaar CKV Topperaward

Almere. CJP roept Baken Park Lyceum in Almere uit tot de beste CKV-(Cultureel Kunstzinnige Vorming) school van Nederland in schooljaar 2006/2007. Op vrijdag 30 mei krijgt de school de CKV Topperaward voor de veelzijdige samenwerking met Schouwburg Almere en de hoge besteding van CKV-bonnen.

Intensieve samenwerking Lyceum en Schouwburg
CJP vond vooral de jarenlange samenwerking met Schouwburg Almere in het oog springen. Baken Park Lyceum heeft een eigen Uitbureau dat een keuze maakt uit het aanbod van de schouwburg. Voor deze voorstellingen wordt op de school extra reclame gemaakt en kunnen leerlingen voor maar 4,- kaartjes kopen iin de eigen schoolmediatheek.

Van streetdance tot opera
Daarnaast wordt er regelmatig samen iets bijzonders gedaan, zoals het ISH-project, waarbij een groep leerlingen van de school in de schouwburg werd begeleid door mensen van de populaire streetdance groep ISH, om uiteindelijk in het voorprogramma van ISH in de schouwburg op te treden. Ook is er operadag georganiseerd, ter voorbereiding van een bezoek aan de opera Aϊda met een rondleiding, workshops en een diner in de artiestenfoyer.

Introductie digitale Cultuurkaart
CJP geeft ter ondersteuning van het vak Cultureel Kunstzinnige Vorming de CKV -bonnen uit. Zo worden leerlingen tegemoet gekomen in de kosten voor verplichte culturele activiteiten. In het schooljaar 2006/2007 ontvingen 226.000 leerlingen en docenten de CKV-bonnen. Het vak
CKV wordt gegeven in 3 VMBO, 4 Havo en 4 VWO. Vanaf het komende schooljaar verdwijnen de CKV-bonnen. De vouchers worden vervangen voor een digitale Cultuurkaart. Vanaf volgend jaar zal dan ook een Cultuurkaart Topperaward worden uitgereikt.

---