KNMG

KNMG mediatraining georganiseerd door District IX West- Brabant



Datum 29-05-2008 t/m 29-05-2008
Locatie Triviumhotel, Etten- Leur



Mediatraining KNMG mei 2008

Geachte collegae,

Kunt u het zich voorstellen? - dat u 's ochtends op uw werk aankomt en daar wordt opgewacht door een cameraploeg van de regionale televisie? Of dat u wordt gebeld midden in een druk spreekuur door iemand, die eerst alleen zijn naam zegt en u plompverloren naar een voorval in uw praktijk vraagt. En dan, als u aarzelt te antwoorden, toelicht, dat hij journalist is van de regionale krant of radio- of tv- zender. Om u vervolgens te vragen mee te doen aan een live uitzending over die kwestie? Of misschien bent u zelfs al live in de uitzending?

Het gebeurt gelukkig niet dagelijks, maar we kennen allemaal de beelden van die destijds beruchte journalist, die al tierend in zijn ogen malafide beroepsbeoefenaren achtervolgde tot in hun kantoor. Journalisten zijn op jacht naar nieuws, en alles wat daarvoor geschikt lijkt, wordt uitgeplozen "in het belang van de publieke zaak". Dus ook zaken, waarvan u de nieuwswaarde niet zo direct ziet.

En dan? Staat u stotterend en met bonzend hart de vragensteller te woord?

Wimpelt u hem af onder verwijzing naar het beroepsgeheim? En wat dan als de patiënt mee is gekomen om verhaal te halen? Of gooit u de deur dicht en vlucht u door de achterdeur?

We hopen niet, dat het ons overkomt - maar het is niet ondenkbaar.

Daarom wil het districtsbestuur van uw KNMG- district IX u volgens de inmiddels bekende formule een aantal zaken aanreiken, waar u wat aan heeft als zich zoiets voordoet.

We hebben een bekend mediatrainersbureau bereid gevonden een avond te verzorgen exclusief voor onze KNMG- leden en hun partners, waarin de do's en don't 's in de omgang met vertegenwoordigers van de media, vooral in voor u misschien heikele kwesties, aan de hand van praktijksituaties worden belicht.

Bent u geïnteresseerd, dan zien wij uw aanmelding graag zo snel mogelijk tegemoet.

Na uw aanmelding krijgt u alvast wat kwesties voorgeschoteld, waarvan u zich kunt afvragen hoe u zou handelen. Op de avond zelf volgt dan hopelijk het verlossende antwoord.

Hebt u een brandend eigen probleem, dan mag u dat uiteraard ook inbrengen.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 29 mei, wederom in het Triviumhotel (ROC- gebouw Etten- Leur, naast de snelweg, afrit 18). Welkom vanaf 19 uur (soep, broodjes), aanvang bijeenkomst 19.30 uur, einde plm. 22 uur.

Aanmelden uiterlijk 14 mei 2008 via: secretaris@knmgwestbrabant.nl