Ingezonden persbericht


TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur,

wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een

breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle

mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur,

wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.

Persbericht

Delft, 24 mei 2008

'Las Palmas' taferelen in Delft

Discussieavond in Techniek Ontmoetings Punt

Hebben we in Delft nog ruimte om te bouwen? Moeten we wel bouwen op de grond? Of gaan we de hoogte in? Dit zijn vragen die worden beantwoord tijdens een interessante avond in het Techniek Ontmoetings Punt op donderdag 29 mei. In het kader van de tentoonstelling Bovenstad, die in TOP te zien is, vindt deze discussieavond plaats. ".Delft Design neemt ons mee door Delft om te zien of er Bovenstad projecten gerealiseerd kunnen worden.

De inleiding van de avond wordt gehouden door de heer Wassmann. Hij neemt ons mee in zijn project 'Las Palmas', dat ook opgenomen in de tentoonstelling als sprekend voorbeeld van het gebruik van bestaande ruimte in de stad.

'Las Palmas' staat als multifunctioneel verzamelgebouw met culturele en commerciële functies (25.000 m²) synoniem voor nieuwe stedelijkheid op de Wilhelminapier in Rotterdam. Sinds één decennium wordt aan de zuidoever van de Maas gewerkt aan de herinrichting van de Wilhelminapier, ooit thuishaven van de Holland Amerika Lijn, die wereldhavens als Rotterdam en New York met passagiersdiensten verbond.

'Las Palmas', het voormalige werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn, staat tussen hoogbouwprojecten van Rem Koolhaas, Norman Foster en Renzo Piano, in het hart van de pier. Dit vooraanstaande voorbeeld van de architectuur van het Nieuwe Bouwen is naar een ontwerp van Benthem Crouwel Architekten volledig gerestaureerd. Naast het Nederlands Fotografiemuseum, een opleiding voor nieuwe media en een grote evenementenzaal hebben zich hier ook het toprestaurant van Herman den Blijker en verschillende bedrijven gevestigd. Het gerestaureerde gebouw is uitgebreid met een penthouse waarin het hoofdkantoor van OVG Projectontwikkeling is gevestigd. 'Las Palmas' kun je het cultuurpakhuis van Rotterdam noemen.

Iedereen is van harte welkom in het Techniek Ontmoetings Punt, Hippolytusbuurt 14, Delft.

Het Techniek Onmoetings Punt met de expositie Bovenstad en de gemeentelijke expositie 'Bouwplaats Delft' zijn te bezoeken op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.topdelft.nl.

************