Provincie Overijssel

Persuitnodiging

Delegatie Europees Parlement brengt bezoek aan IJsseldelta

Donderdag 29 mei komt een delegatie van de commissie Landbouw en Plattelandsontwikkeling van het Europees Parlement een kijkje nemen in IJsseldelta. Het bezoek maakt onderdeel uit van een uitgebreid werkbezoek van de commissie aan Nederland. Aangezien IJsseldelta-Zuid uniek is in de aanpassing van een gebied aan de verwachte klimaatsverandering, wordt een uitstapje naar de provincie Overijssel gemaakt.

De delegatie van de commissie {AGRI}Committee on Agriculture and Rural Development wordt gevormd door vijf Europarlementariërs en een aantal politiek adviseurs. Drie van de Parlementariërs zijn Nederlands, te weten Lily Jacobs, Esther de Lange en Jan Mulder. Daarnaast maken Neil Parish uit Engeland en Luis Manuel Capoulas Santos deel uit van de delegatie.

De commissie wordt ontvangen door Geert Jansen, commissaris van de Koningin op de boot Hanzestad . Op deze boot zal de delegatie een tocht maken door IJsseldelta-Zuid en het Nationaal Landschap. Gedurende de boottocht wordt door gedeputeerde Theo Rietkerk meer verteld over beide projecten. Uiteraard komt de samenwerking met landbouwsector uitgebreid aan bod. Ook LTO is vertegenwoordigd.

Na de boottocht wordt het bezoek verder voortgezet per bus. De bustocht staat in het teken van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De commissie zal zich laten voorlichten over het project Samenwerking Buitenpolders . In dit project wordt door verschillende maatregelen de samenwerking tussen agrariërs bevorderd. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan een particulier erf, om het project Samenwerking Buitenpolders in de praktijk te kunnen zien.

De vertegenwoordigers van de pers zijn van harte uitgenodigd om het persmoment voorafgaand aan de boottocht bij te wonen. Ook is het mogelijk het gehele bezoek mee te gaan, hiervoor is opgave gewenst.

Het programma van het bezoek is als volgt:

12.00-12.30 uur Persmoment op Hanzestad , locatie Roggebotsluis

12.30-14.00 uur Rondvaart IJsseldelta, eindigend bij Ramspol

14.00-15.00 uur Bustocht door Nationaal Landschap IJsseldelta

15.00-15.30 uur Vervoer terug naar Roggebotsluis

Locatie boot Hanzestad : bij de Roggebotsluis aan de Hanzeweg. Parkeren is mogelijk bij het sluiswachterhuisje, als u onder de sluis doorloopt ziet u de Hanzestad liggen.

Noot: Het bezoek aan project IJsseldelta maakt deel uit van een tweedaags werkbezoek van de commissie aan Nederland. Wilt u meer informatie over dit bezoek, neemt u dan contact op met:

Inge Jansen, beleidsmedewerker Lily Jacobs,

Lily.jacobs@europarl.europa.eu of 06 42916035

Wilt u meer informatie over het project IJsseldelta, neemt u dan contact op met:

Project IJsseldelta/Nationaal Landschap IJsseldelta

Communicatie: Anke Voet

038 499 9225 / www.ijsseldelta.info