Heijmans N.V.

Bericht Raad van Commissarissen Heijmans : Rob van Gelder wordt bestuurs- voorzitter bij Heijmans N.V.

's-Hertogenbosch - De raad van commissarissen van Heijmans N.V. is voornemens de heer Rob van Gelder per 1 juli a.s. te benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgt de heer Guus Hoefsloot op, die onlangs besloten heeft zijn functie neer te leggen. De heer Van Gelder zal het voorzitterschap voor twee jaar op zich nemen. Hij trad in 2006 vanwege pensionering af als voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke Boskalis Westminster N.V. De raad van bestuur van Heijmans N.V. zal per 1 juli 2008 bestaan uit Rob van Gelder (voorzitter), Jacques van den Hoven en Dick van der Kroft.

Voorts heeft de heer J.L. Brentjens besloten het voorzitterschap van de raad van commissarissen van Heijmans N.V. vervroegd neer te leggen. Hij zou volgens het rooster van aftreden deze functie nog vervullen tot april 2009. Hij heeft besloten dat met de voorspoedige aanstelling van een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, een passend moment is ontstaan om het voorzitterschap nu reeds over te dragen. De heer A.A. Olijslager, lid van de raad van commissarissen sinds april 2007, zal per 1 juli 2008 het voorzitterschap overnemen. De heren J.L.M. Bartelds, N.H. Douben, R. Icke en S. van Keulen vormen samen met de heer Olijslager (voorzitter), per 1 juli de raad van commissarissen.

BAVA
De raad van commissarissen heeft tevens besloten dat, na de publicatie van de halfjaarcijfers 2008 van Heijmans N.V., er een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) zal worden gehouden in september 2008. Tijdens deze vergadering zal een toelichting worden gegeven op de benoeming van de heer Rob van Gelder tot voorzitter van de raad van bestuur van Heijmans N.V. per 1 juli 2008. Tevens zal de gang van zaken bij Heijmans aan de orde komen. De oproeping en de volledige agenda met toelichting voor deze BAVA zal tijdig worden verspreid.

Circa twee weken na de BAVA zal een vergadering van certificaathouders worden georganiseerd. Meer informatie hierover treft u aan in het vandaag separaat verschenen persbericht van de Stichting Administratiekantoor Heijmans N.V.

Voor meer informatie

Pers:
Frank Janssen
Directeur Concerncommunicatie

+31 73 543 51 69
fjanssen@heijmans.nl

Analisten:
Michiel Segers
Directeur Investor Relations

+31 73 543 51 90
msegers@heijmans.nl

Heijmans nv - http://www.heijmans.nl