DSM


Published: 08:15 29.05.2008 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM rondt acquisitie van PTG af

Koninklijke DSM N.V., de wereldwijde Life Sciences en Materials Sciences-onderneming, maakt vandaag bekend dat de acquisitie van The Polymer Technology Group, Inc. (PTG), een in Berkeley (Californië, Verenigde Staten) gevestigde marktleider op het gebied van biomedische polymeren, nu definitief een feit is.

Door deze acquisitie verkrijgt DSM een wereldwijd leidende positie in de snelgroeiende markt voor biomedische materialen. PTG zal voortaan opereren onder de naam DSM PTG. De acquisitie werd op 28 april 2008 aangekondigd.

Steve Hartig, President DSM Biomedical, gaf de volgende toelichting: "Wij zijn zeer blij met de definitieve acquisitie van PTG en verheugen ons erop om met gebundelde krachten verder te gaan. Met PTG verkrijgt DSM een leidende positie op het gebied van biomedische polymeren. Dankzij deze acquisitie kunnen wij een unieke portfolio van op materialen gebaseerde technologieën voor de gezondheidszorgmarkt opbouwen. Dat maakt de weg vrij voor versnelde groei van onze activiteiten en van onze aanwezigheid in de markt."

Bob Ward, President en mede-oprichter van PTG: "Wij zien de samenvoeging van de biomedische activiteiten van PTG en DSM als een zeer belangrijke stap waardoor wij onze klanten in de medische hulpmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie beter kunnen bedienen met een sterk verbreed aanbod van producten, technologieën en diensten."

Om de wereldwijde markt zo goed mogelijk te bedienen zullen de organisaties van DSM Biomedical en PTG nauw met elkaar worden verweven. Om de integratie zo goed mogelijk te laten verlopen zal Bob Ward aanblijven als President van DSM PTG.

De acquisitie van PTG is voor DSM een belangrijke stap op weg naar realisatie van zijn ambities voor Biomedical Materials, een van de Emerging Business Areas die in DSM's Vision 2010-strategie zijn gedefinieerd. Het feit dat DSM actief is in zowel Materials Sciences als Life Sciences verschaft de onderneming een unieke uitgangspositie. Door zijn expertises in beide marktsegmenten te combineren is DSM in staat nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen die inspelen op maatschappelijke behoeften, in dit geval in de gezondheidszorg.

DSM Biomedical
Om aan de toekomstige behoeften van de medische industrie en de biotech-industrie te voldoen bouwt DSM Biomedical voort op de expertise en sterke positie van DSM op het gebied van polymeren, coatingtechnologie, materiaalwetenschap en life sciences. DSM's huidige biomedische portfolio omvat de ComfortCoat(TM) hydrofiele en antimicrobiële coatingtechnologie voor katheters, voerdraden en plaatsingssystemen voor stents en Dyneema Purity(TM), een speciaal ontwikkelde, hoogwaardige polyetheenvezeltechnologie voor medische toepassingen zoals orthopedische implantaten. Daarnaast is een begin gemaakt met een onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma met de specifieke bedoeling om DSM's portfolio van materialen voor de orthopedische industrie uit te breiden. DSM Biomedical richt zich tevens op de ontwikkeling van materialen en systemen voor implantaten voor het bewegingsapparaat en het vaatstelsel en medicijnafgiftesystemen voor het bewegingsapparaat, het vaatstelsel en de ogen. Zie voor meer informatie www.dsmbiomedical.com.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
Koninklijke DSM N.V. creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 8,8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op: www.dsm.com.

The Polymer Technology Group (PTG)
PTG werd in 1989 opgericht door onder meer Bob Ward, een erkend pionier op het gebied van biomaterialen. De onderneming is verticaal geïntegreerd (van onderzoek, ontwikkeling en ontwerp tot opschaling en fabricage van nieuwe polymeren, onderdelen en medische hulpmiddelen). PTG's materialenportfolio omvat onder meer enkele van de meest uitgebreid geteste biomaterialen die vandaag de dag in de klinische praktijk worden toegepast: BioSpan(TM) gesegmenteerd polyurethaan, Bionate(TM) polycarbonaat urethaan en CarboSil(TM) siliconen-polycarbonaat urethaan. In PTG's bedrijf, dat onlangs is uitgebreid tot een oppervlakte van 6500 vierkante meter, zijn de apparatuur en de expertise aanwezig voor het ondersteunen van polymeersynthese op productieschaal op basis van contractproductie van medische hulpmiddelen. Meer informatie is te vinden op www.polymertech.com