Vestia Delft introduceert nieuw renovatieconcept: douchen bij de buren

29/05/2008 08:00

Stichting Vestia Groep

Douchen bij de buren? Als het aan Vestia Delft ligt hoeft dat vanaf 29 mei niet meer.

Grootschalige renovatie projecten zoals momenteel worden uitgevoerd in de Delfste Bomenwijk, brengen veel overlast mee. Om de overlast te minimaliseren introduceert Vetsia Delft een nieuw renovatieconcept: 'De douche- en verblijfswoning'

Het nieuwe renovatieconcept

Renovatieprojecten brengen voor bewoners altijd overlast mee. Naast bouwlawaai en overlast van stof kunnen de bewoners van de te renoveren woningen in de Bomenwijk een tijdlang de douche niet gebruiken. Een aannemer kan natuurlijk altijd een tijdelijke douchevoorziening plaatsen in de woning zelf, maar vanaf 29 mei is het dus ook mogelijk om de speciale douchewoning te gebruiken. Aan de privacy is gedacht, de deur is alleen van binnen uit te openen en er hangt een goed zichtbaar 'bezet/vrjj' bordje aan de deur.

Daarnaast is er een woning ingericht waar bewoners even bij kunnen komen in een omgeving zonder lawaai en stof. In deze 'verblijfwoning' kan rustig een boek worden gelezen, televisie worden gekeken, een kopje koffie of thee worden gedronken en mogen de bewoners gratis hun was doen in de door Vestia ter beschikking gestelde wasmachine.

Bewoners die zich helemaal willen onttrekken aan de renovatieoverlast kunnen gebruik maken van een volledig ingerichte logeerwoning.

Renovatie Bomenwijk

Ruim 200 eengezinswoningen in de Bomenwijk worden momenteel gerenoveert. Deze renovatie maakt deel uit van de grootscheepse vernieuwing van de Bomenwijk. De vernieuwing moet ertoe leiden dat de Bomenwijk weer een wijk wordt, waar mensen de komende decenia met plezier (kunnen blijven) wonen. Bovendien moet de wijk door de aanpak meer variatie krijgen, zodat wooncarriere toeneemt voor huidige en toekomstige bewoners.

De eengezinswoningen

De eengezinswoningen worden voorzien van nieuwe riolering, isolatieglas in ramen en deuren, bergingen, nieuwe kozijnen en ventilatieroosters. Ook krijgen de woningen nieuw hang- en sluitwerk conform het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verder kunnen de bewoners, tegen een extra huurverhoging, kiezen uit tal van extra voorzieningen, zoals centrale verwarming, mechanische ventilatie, vloerisolatie en een nieuwe berging, badkamer of keuken.

Duur van de werkzaamheden

Eind 2008 moeten alle eengezinswoningen in de Bomenwijk opgeknapt zijn.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 70.000 woningen. Vestia heeft landelijk bezit, de meeste woningen liggen in Haaglanden en Rotterdam. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het bedrijf, waar bijna 900 mensen werken. Meer informatie over Vestia? Kijk op www.vestia.nl.