Nederlandse Spoorwegen

28 mei 2008

NS blij met winnen VNO-NCW Diversity Award

NS is blij met het winnen van de 5e Diversity Award die VNO-NCW toekent aan bedrijven die diversiteit hoog in het vaandel hebben staan. NS krijgt de prijs vanwege haar consistente en concrete diversiteitsbeleid, dat onder meer tot een groter aandeel vrouwen in het bedrijf heeft geleid. Ook steeg het aantal vrouwen in hogere managementfuncties en in de top van het bedrijf. Daarbij komt dat NS ook de werving van allochtonen bevordert. NS president-directeur Aad Veenman ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Ad Scheepbouwer. Veenman: "Ik ben trots op deze erkenning van onze prestaties. Trots op alle vrouwen en mannen die dit binnen NS elke dag waarmaken. Wij vinden het belangrijk om als bedrijf dat midden in de maatschappij opereert een goede afspiegeling van de samenleving te zijn."
VNO-NCW, de grootste ondernemingsorganisatie van Nederland, wil de diversiteit in het Nederlandse bedrijfsleven bevorderen, bijvoorbeeld door het bevorderen van meer vrouwen aan de top. De Diversity Award wordt uitgereikt aan bedrijven die serieus werk maken van diversiteitsbeleid en wiens aanpak als voorbeeld en inspiratie voor andere ondernemingen kunnen dienen. De jury van het VNO-NCW let onder andere op creativiteit en voorbeeldfunctie, effectiviteit en resultaten en een heldere visie. De jury vond dat NS het meest aan deze criteria voldeed. Andere jaren hebben onder andere Delta Lloyd en ING groep deze prijs gewonnen.

NS gaat op korte termijn weer nieuwe conducteurs werven en hoopt dat door deze prijs vooral vrouwen en mensen van diverse achtergrond worden gestimuleerd om te solliciteren voor deze functie.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS Persvoorlichting ­ 030-2357070 NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Stations B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124364

Datum 28 mei 2008
Pagina 2/2

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.
NS deelt het spoorwegnet - het drukst bereden van Europa - met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --