Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

BPF Meubel in zee met SEI
Bedrijfstakpensioenfonds omvat 1,5 miljard

AMSTERDAM, 29 mei 2008 ­ Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven heeft SEI Investments (Europe Ltd) aangewezen als fiduciair manager. Het fonds heeft een vermogen van totaal 1,5 miljard, tot voor kort verdeeld over verschillende vermogensbeheerders. Eind maart 2008 bedroeg de dekkingsgraad 140 procent.

Met de keuze voor fiduciair management streeft Bpf Meubel naar betere coördinatie, kwaliteit en rapportage van het vermogensbeheer. Een tweede doel is de professionalisering van het risicobeheer, naast meer transparantie in de verdeling van verantwoordelijkheden tussen beheerders en pensioenfonds.

SEI wordt verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuillestructuur, de selectie van externe vermogensbeheerders en het toezicht daarop. Bovendien neemt SEI het risicomanagement en het derivatenbeheer op zich. De portefeuille wordt belegd in de aandelen- en obligatiefondsen van SEI en ­ op termijn ­ in alternatives. Het mandaat betreft 1,3 miljard; de portefeuille direct onroerend goed en hypotheken valt niet onder SEI.

SEI kreeg de voorkeur vanwege bewezen capaciteiten als fiduciair manager en multimanagement-kwaliteiten. Ook de deskundigheid van het SEI-team in zowel


---

Nederland als de Verenigde Staten speelde een grote rol ­ en dan vooral de kennis van de omgeving waarin Nederlandse pensioenfondsen opereren. Bpf Meubel heeft zich bij de selectie laten adviseren door Goris & Partners. Procesondersteuning is verzorgd door Syntrus Achmea, de administrateur van het fonds.

De aanstelling van SEI is de laatste stap in de herinrichting van het vermogensbeheer van Bpf Meubel. Eerder dit jaar werd BoNY Mellon als custodian aangesteld. Ook werd mw. M.M. Verheul als nieuwe beleggingsadviseur aangetrokken. Het is de bedoeling de beleggingen in 2009 verder te diversificeren. Daarbij zal ook worden gekeken naar hedge funds, private equity en internationaal onroerend goed.


---



Ingezonden persbericht