Liefdeskoppel High School Musical bekend

29/05/2008 09:03

Joop van den Ende Theaterproducties

Het wereldberoemde koppel Troy en Gabriëlla uit High School Musical zal in de nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties worden ingevuld door Tommie Christiaan en Nathalie van Gent. Het is voor het eerst dat deze twee nieuwe talenten een hoofdrol krijgen in een grote musical. De familiemusical is gebaseerd op de gelijknamige film die inmiddels is uitgebracht in ruim 100 landen en is uitgegroeid tot een ware hit. High School Musical gaat op 25 januari 2009 als grote reizende productie in première in Theaters Tilburg en zal in meer dan 35 theaters te zien zijn.

De hoofdrollen in High School Musical zijn als volgt verdeeld. De populaire sportfanaat Troy zal gespeeld worden door Tommie Christiaan (Afblijven en Dirty Dancing), Nathalie van Gent (Annie, Oliver!, understudy Jane in Tarzan) gaat de rol spelen van de studiebol Gabriëlla. Sarah Chronis (Rozengeur en Wodka Lime, Het Glazen Huis, Onderweg naar Morgen) en Paul Boereboom (Copacabana, Mamma Mia!, Wicked) spelen broer en zus, Ryan en Sharpey.

Erwin van Lambaart, producent Joop van den Ende Theaterproducties, over High School Musical: 'Met deze familiemusical en een cast bestaande uit jonge talenten willen wij ons ook richten op een geheel nieuwe, jonge doelgroep. Het publiek van de toekomst kan zo ook op jonge leeftijd kennis maken met musical.'

Disney's High School Musical is een eigentijdse familiemusical en vertelt het verhaal over twee middelbare scholieren. Troy, de populaire sterspeler van het basketbalteam, en Gabriëlla, een verlegen studiebol die nieuw is op school. Zij komen erachter dat ze een verborgen passie voor zingen delen. Als ze samen auditie doen voor de hoofdrol in de schoolmusical, zet dit de middelbare school East High op zijn kop...

Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm), de theaters en www.musicals.nl (prijzen variëren per theater en/of rang).

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl