PERSBERICHT

ING en Atos Origin vormen Europese alliantie voor SEPA-betaaldiensten

Amsterdam/Utrecht, 29 mei 2008 - ING en Atos Origin introduceren een gezamenlijk pakket van end-to-end services voor backoffice betalingsverwerking voor banken en ondernemingen binnen Europa. Het is de eerste keer dat een bank en een IT-dienstverlener op dit gebied samenwerken in Europa.

Dankzij deze unieke service kunnen banken voldoen aan de Europese regelgeving voor betalingsverwerking (bijvoorbeeld SEPA/PSD ), zonder dat zij de benodigde aanpassingen aan hun onderliggende IT-systemen zelf behoeven te doen. Voor ondernemingen omvat het pakket de implementatie van één centrale, interne bankoplossing, waardoor betalingen eenvoudiger en tegen lagere kosten kunnen worden verwerkt.

Beide organisaties hebben een duidelijke vraag geïdentificeerd in de snel veranderende betalingsmarkt en zij combineren de expertise van ING op het gebied van betalingsverwerking met de capaciteiten van Atos Origin op het gebied van consulting en systeemintegratie. Atos Origin is niet alleen verantwoordelijk voor de business consultancy, maar ook voor het hele veranderingsproces, inclusief het ontvlechten van IT-systemen, de systeemmigratie en de mogelijke end-of-life services. ING levert diensten op het gebied van betalingsverwerking conform de meest recente EU-regelgeving.

Dit partnerschap biedt de volgende mogelijkheden:
. Klanten profiteren zowel van een white label betalingsverwerkingsdienst, die wordt geleverd door ING, als van de diensten van Atos Origin op het gebied van IT-verandering en -integratie. Aangesloten banken verwerken hun betalingstransacties alsof deze op de eigen systemen, onder hun eigen logo, worden verwerkt, en gebruiken de ING-systemen alleen op de achtergrond. Door deze end-to-end service kunnen klanten op tijd voldoen aan de EU-regelgeving, zonder dat zij zelf hun systemen hoeven aan te passen. Zij hoeven ook niet te investeren in het bijwerken van hun systemen, omdat zij kunnen profiteren van alle voordelen van toekomstige ontwikkelingen op basis van investeringen die ING doet. . Internationale ondernemingen verwerken traditioneel hun transacties en interne geldoverboekingen via lokale banken. Door deze 'local-for-local' situatie moeten zij in de verschillende landen voldoende kapitaal op hun balans hebben staan. In de nieuwe SEPA-omgeving kan er één rekening worden gebruikt voor de verwerking van alle betalingen. Dit vergroot de transparantie en vereenvoudigt de cashflows, waardoor er minder werkkapitaal nodig is, de kapitaalkosten afnemen en het geldstromen- en werkkapitaalbeheer verbetert. Doordat de alliantie deze ondernemingen ondersteunt met een interne bank bij de benodigde veranderingen in organisatie en IT, kunnen ondernemingen een aanzienlijke kostenbesparing behalen.

Robert Heisterborg, Global Head of Payments & Cash Management bij ING Wholesale Banking legt het als volgt uit: "Dit samenwerkingsverband is volledig in lijn met onze strategie om een van de toonaangevende Europese leveranciers van betalingsverkeer en cashmanagement te zijn. Het samenwerkingsverband ondersteunt onze missie om een echte partner te zijn voor onze klanten en financiële end-to-end services te bieden."

Rob Pols, CEO van Atos Origin in Nederland, concludeert: "De samenwerking met ING biedt een uniek en allesomvattend pakket voor zowel banken als ondernemingen waarin schaalvoordelen, snelheid en de uitvoeringsmogelijkheden vooropstaan. Dit laat een geheel nieuwe benadering van zakendoen zien en versterkt ons vermogen om een hoog serviceniveau te bieden aan onze internationaal opererende klanten in de betalingssector."

###

ING
ING is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse origine die bankiersdiensten, verzekeringen en assetmanagement biedt aan meer dan 75 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in meer dan 50 landen. Met een gevarieerd personeelsbestand van ongeveer 120.000 mensen omvat ING een breed spectrum van vooraanstaande bedrijven die in toenemende mate hun klanten bedienen onder het ING-merk. Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijf: http://www.ing.com/.

Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van E 5,8 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com