Persbericht

Unit 4 Auditor biedt koppeling naar elektronische vakhandboeken

~ Rechtstreekse toegang tot wet- en regelgeving neemt leesdrempel weg ~

Sliedrecht, 29 mei 2008 - Unit 4 Agresso biedt gebruikers van Unit 4 Auditor direct toegang tot elektronische vakhandboeken voor de samenstel- en controlepraktijk van de NOVAK en SRA. Door de koppeling kunnen medewerkers van accountants- en administratiekantoren vanuit de werkprogramma s van Unit 4 Auditor direct naar de voor hen relevante paragrafen van de online handboeken bladeren.

Uit een klantinventarisatie van Unit 4 Agresso blijkt dat kantoor- en kwaliteitshandboeken niet of slecht gelezen worden door medewerkers, ondanks dat accountants- en administratiekantoren de grootst mogelijke zorg besteden aan het opstellen en beschikbaar stellen hiervan. Wet- en regelgeving schrijven immers voor dat een accountantsorganisatie moet beschikken over een stelsel van kwaliteitsbeheersing en een beleid dat daarop is gericht.

De koppeling vanuit de werkprogramma s van Unit 4 Auditor naar de online handboeken neemt deze leesdrempel weg. Per risico en per werkprogrammastap kan de gebruiker gemakkelijk inzage krijgen in de wet- en regelgeving, aangevuld met kantoorbeleid en eventueel extra uitleg. Bovendien is het eenvoudig de specifieke werkmethodieken van het accountantskantoor hieraan toe te voegen. Via autorisatie is geregeld wie online de kantoorspecifieke aanpassingen kan en mag doorvoeren en aanvullen. Na redigeren en vrijgave is de wijziging per direct voor heel de organisatie beschikbaar.

Wta-richtlijnen
Met deze koppeling voldoen accountantsorganisaties volledig aan de richtlijnen van de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta).

Martin van Vliet, strategic manager Unit 4 Agresso Accountancy: Dankzij de koppeling in Unit 4 Auditor met elektronische kantoor- en kwaliteitshandboeken is zoeken naar de betreffende paragraaf verleden tijd. Een klik op de icoon geeft direct de juiste informatie op het scherm. Hierdoor verdwijnt de leesdrempel en is de medewerker weer up-to-date. De medewerker krijgt als het ware ondersteuning van de ideale collega die altijd voor je klaar staat en altijd alles weet.

(302 woorden)