Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 29 mei 2008

CTO AMAZON PRIJST NIEUWE JITSCALE DIENST IC&S

Nieuwegein - JITSCALE (Just in Time Scaling), de nieuwe infrastructuur- en beheerdienst van IC&S is afgelopen dinsdag, tijdens de Grand Opening van het nieuwe pand van IC&S, officieel aangekondigd. "Het investeren in infrastructuur op basis van verwachte pieken is erg kostbaar", aldus Eelco van Beek, CEO van IC&S. "Op basis van de EC2 virtual server dienst en de S3 storage- omgeving van Amazon kunnen wij platformen inrichten en beheren die automatisch schalen naar behoefte. Een server kan bijvoorbeeld zichzelf dupliceren wanneer er extra capaciteit gevraagd wordt. De uiteindelijke afrekening vindt plaats op basis van verbruik, niet op basis van een investering".
Op de Grand Opening was ook Werner Vogels, CTO van Amazon, aanwezig. Vogels prijst het idee van IC&S tijdens zijn presentatie: "IC&S voegt een belangrijke waarde toe aan de EC2 en S3 diensten van Amazon. Door het gehele beheer uit handen te nemen, en met de betrouwbaarheid en schalingsmogelijkheden van het onderliggende Amazon platform kan IC&S bij haar klanten een grote zorg wegnemen."
Vanaf juli 2008 zal de JITSCALE dienst volledig operationeel zijn. In eerste instantie zal IC&S het platform in Europa voornamelijk inzetten als uitwijkfaciliteit. Voor Amerikaanse klanten zal de omgeving ook als primaire productieomgeving kunnen worden ingericht. IC&S beheert pro-actief uiteenlopende bedrijfskritische internet platformen, met een voorliefde voor Open Source. Haar klanten zijn onder andere Ilse Media (nu.nl), Sanoma Uitgevers (autoweek, libelle, playboy), Allianz Nederland Verzekeringen, Albumprinter, ICTU (overheid.nl), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de NCRV en Simac Triangle. Meer informatie over IC&S is te vinden op www.ic-s.nl.