Ingezonden persbericht


Persbericht

Donderdag 29 mei 2008

Gemeente Hardenberg en Getronics PinkRoccade willen goede samenwerking voortzetten

De gemeente Hardenberg en Getronics PinkRoccade willen elkaar blijven versterken bij de ontwikkeling en implementatie van de diverse ICT-voorzieningen die nodig zijn in het licht van de ontwikkelingen bij de gemeente Hardenberg. Met het oog op de komst van het nieuwe gemeentehuis, het klantcontactcentrum in dat nieuwe gemeentehuis en het digitaal aanbieden van producten en diensten zijn diverse ICT-oplossingen nodig.

Bij de gemeentelijke organisatie van de gemeente Hardenberg staat de komende jaren een groot aantal ontwikkelingen op stapel. Zo zijn de voorbereidingen voor een nieuw te bouwen gemeentehuis in volle gang. In dat nieuw te bouwen gemeentehuis kunnen inwoners met al hun vragen terecht in een klantcontactcentrum. Ook wil de gemeente Hardenberg steeds meer producten en diensten digitaal aanbieden. Om al deze ontwikkelingen in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat alles op een zo efficiënt en effectief mogelijke manier functioneert, is een goede ICT-architectuur nodig.

De gemeente Hardenberg werkt nu al veelvuldig samen met Getronics PinkRoccade. Beide partijen hebben in de afgelopen jaren dan ook een relatie opgebouwd waarbinnen zij partners in ontwikkeling en uitvoering zijn geworden. De gemeente Hardenberg en Getronics PinkRoccade willen deze goede relatie ook in de toekomst graag voortzetten en uitbouwen. Als gelijkwaardige partners willen zij op het gebied van ICT samen zorgen voor een zo optimaal mogelijk resultaat dat bijdraagt aan doelen en ambities van de gemeente Hardenberg. Dit natuurlijk met inachtneming van de diverse regelgeving op dit gebied. Om de samenwerking voor de komende jaren te bekrachtigen, hebben de gemeente Hardenberg en Getronics PinkRoccade tijdens de 'Midoffice Community Roadshow' in Hardenberg een samenwerkingsprotocol ondertekend.

In het samenwerkingsprotocol spreken de gemeente Hardenberg en Getronics PinkRoccade de intentie uit beide menskracht in te zetten om de diverse ontwikkelingen bij de gemeente Hardenberg helpen te realiseren. Het gaat dan om het ontwikkelen en doordenken van ICT-oplossingen, het ontwikkelen van de benodigde ICT-architectuur en de ontwikkeling en implementatie van de midofficestructuur als essentieel onderdeel in de front- en backoffice dienstverlening aan de inwoner of ondernemer van Hardenberg. Ook willen de partijen samenwerken als het gaat om opleidingen en begeleiding van stagiaires en tijdelijke krachten om hen te laten proeven van de relatie overheid-bedrijfsleven. Namens de gemeente Hardenberg heeft gemeentesecretaris Rebergen de overeenkomst ondertekend, namens Getronics PinkRoccade zette directeur Local Government Visser zijn handtekening onder het protocol.


---