Oranjewoud


PERSBERICHT

Heerenveen, 29 mei 2008

Provincie Zeeland wint Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2008

Provincie Zeeland heeft de Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2008 gewonnen. Bedrijven en instanties die hun externe veiligheidsbeleid het beste op orde hebben maakten kans op deze award. Kris Van Malderen, directeur Oranjewoud van de divisie Milieu & Veiligheid, reikte de award en het bijbehorende kunstwerk op 29 mei in het 't Spant in Bussum uit. Provincie Zeeland kwam als winnaar uit de bus omdat de provincie al langjarig actief betrokken is bij dit onderwerp door enerzijds haar inspanning bij de oplossingsroutes van complexe knelpunten, zoals Sluiskil en de Westerschelde en anderzijds door haar constructieve houding bij de aanpak van Gevaarlijke Stoffen.
Award
De Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2008 is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Oranjewoud en wordt vanaf dit jaar jaarlijks uitgereikt. Met de award laat Oranjewoud zien dat externe veiligheid een belangrijk speerpunt is van de organisatie. Daarnaast wil Oranjewoud, vanuit haar rol van maatschappelijk ondernemen, organisaties stimuleren om de externe veiligheid te verbeteren.
Naast Provincie Zeeland waren ook RIVM CE, Directie Externe Veiligheid VROM, Provincie Limburg, Adviesraad Gevaarlijke Stoffen, Brandweer Amsterdam-Amstelland, NV Nederlandse Gasunie, Stichting Advisering Bestuursrechtspraak, DCMR, BK-Gas, Onderzoeksraad Veiligheid en VNCI genomineerd voor de award. Een jury beoordeelde de bedrijven onder meer op de mate waarin een onderneming de veiligheid heeft verbeterd en op de samenwerking hierin met andere partijen. De winnaar ontving naast een certificaat een kunstwerk, gemaakt door beeldend kunstenaar Marloes Eerden. Het bronzen kunstwerk draagt de naam "Drie-eenheid". Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseert de conferentie. Organisaties die in aanmerking willen komen voor de Oranjewoud Award Externe Veiligheid 2009 kunnen zich in de loop van het jaar opgeven via www.conferentie-externeveiligheid.nl. Oranjewoud
Oranjewoud is één van de grootste advies- en ingenieursbureaus in Nederland, actief op het brede terrein van infrastructuur, bouw, ontwikkeling, natuur en landschap, milieu, veiligheid en handhaving, vastgoedzaken en sport- en vrijetijdsvoorzieningen. Oranjewoud verzorgt daarbij het gehele traject van studie, advies, ontwerp, planvoorbereiding en directievoering tot realisatie, beheer en exploitatie. Het uitgangspunt hierbij is het werken in een wereld vol mogelijkheden. Als ondernemende organisatie doet Oranjewoud dit met karakter, op mensgerichte wijze en altijd met duurzame ontwikkeling in het achterhoofd.

----------------------------
(