PvdA Utrecht

Majellaknoop: Niet aftreden, maar optreden!

Donderdag 29 mei voerde de raad een interpellatiedebat over de herinrichting van de Majellaknoop. Dit nadat de gemeente hierover een gerechtelijke procedure had verloren. Er bleek geen geldig bestemmingsplan te zijn en de berekeningen met betrekking van de luchtkwaliteit klopten ook niet. Het college heeft toegezegd binnen zes weken met een plan van aanpak te komen.

De PvdA is bezorgd over de uitspraak van de rechter. Gemeenteraadslid Bert van der Roest: "De herinrichting van de Majellaknoop is een belangrijk onderdeel van de inspanningen om de westkant van de stad beter te ontsluiten. Daarnaast vormt de Majellaknoop een belangrijke verbinding tussen Leidsche Rijn en de oude stad." Vooralsnog zijn de werkzaamheden aan het kruispunt stilgelegd en het is maar de vraag of en wanneer deze kunnen worden hervat.

Verantwoordelijk wethouder De Weger overleefde een door Leefbaar Utrecht ingediende motie van wantrouwen. Deze werd door een grote meerderheid van de raad afgewezen. Ook de PvdA stemde tegen de motie. Van der Roest: "Het gaat niet om aftreden, maar om optreden!"

Voor inlichtingen:
Bert van der Roest: 06-53377372

PvdA Gemeenteraadsfractie
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
030-2861121
<:mailto:pvda>pvda@utrecht.nl
www.pvda-utrecht.nl
Bezoekadres:
Korte Minrebroederstraat 2


---- --