NEN


Bijeenkomst Nieuwe Europese regelgeving bouwproducten

donderdag 5 juni 2008, 09:31

Donderdagmiddag 29 mei heeft bij NEN te Delft een bijeenkomst plaats gevonden over de CPR, de Construction Products Regulation. Zo'n 60 deelnemers woonden de bijeenkomst bij.

De CPR is nog in ontwikkeling en gaat de huidige CPD (Construction Products Directive) vervangen. Casper van den Thillart van het Ministerie van VROM lichtte in een uitgebreide presentatie de essentiële onderdelen van de CPR toe. Ook ging hij daarbij in op de wijzigingen van de CPR ten opzichte van de CPD. De presentatie van Casper van den Thillart is hier te downloaden als pdf.

Na de toelichting van de laatste versie van de concept CPR kregen de aanwezigen uitgebreid de kans om hun mening te geven over de voorgestelde wijzigingen. De bijeenkomst beoogde immers naast de informatieverstrekking ook nadrukkelijk de BV Nederland te consulteren over de voorgestelde wijzigingen. De concept CPR (versie mei 2008) kunt u ook hier downloaden. Een samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten die tijdens deze consultatie door de aanwezigen zijn geuit, zal op enige termijn ook worden geplaatst.