Ingezonden persbericht

NTR nodigt tuinbouwondernemers uit op Floriade

Leiden
Honderdjarige Tuinbouwraad viert dit jaar haar jubileum. Daarom zet de Floriade in Venlo op 20 juni haar poorten wijd open voor tuinbouwondernemers, die getrakteerd worden op een voorproefje van de Floriade in 2012. De Tuinbouwraad organiseert dit samen met de Floriade voor geïnteresseerde tuinbouwondernemers.

Tijdens deze middag zijn er een paar korte inleidingen, onder andere door Nico Koomen (voorzitter NTR), Paul Beck (voorzitter Floriade) en John Boon (landschapsarchitect). Daarna worden de ondernemers en overige geïnteresseerden rondgeleid over het Floriade-terrein. De middag wordt afgesloten met een walking-dinner. Tuinbouwondernemers dienen zich vooraf aan te melden via de website: www.tuinbouw.nl.

Balkenende
Naast de bijeenkomst voor de tuinbouwondernemers, is er op 29 mei een feestelijke bijeenkomst voor genodigden in de Ridderzaal, met minister-president Balkenende als spreker.

Tuinbouwraad
DeTuinbouwraad is met het honderdjarig bestaan een van de oudste, nu nog actieve tuinbouworganisaties in Nederland. Het doel van de raad is om in binnen- en buitenland het imago van de Nederlandse tuinbouw te bevorderen en de afzet van tuinbouwproducten te ondersteunen. De belangrijkste activiteit van de Tuinbouwraad om dit doel te bereiken is het organiseren van een wereldtuinbouwtentoonstelling: de Floriade. De Tuinbouwraad is initiatiefnemer van de Floriade én partner van de organiserende regio. In de Tuinbouwraad werken 12 tuinbouworganisaties samen.

Voor meer informatie:
Nederlandse Tuinbouwraad
secretaris: Jan Willem Griep
telefoon 071 565 95 93
www.tuinbouwraad.nl



Ingezonden persbericht