Ingezonden persbericht


Persbericht 15 mei 2008

Alberto Manguel eregast bij 'Lezen in een digitaliserende samenleving'

29 mei, 19.15-22.15 uur, in Scheltema

Marktsteeg 1/ hoek Oude Singel Leiden

In samenwerking met de Universiteit Leiden en uitgeverij Ginkgo te Leiden organiseert Stedelijk Museum De Lakenhal op donderdag 29 mei een symposium over 'Lezen in een digitaliserende samenleving'.

Het symposium vindt mede plaats in het kader van de tentoonstelling 'Stad van boeken, zeven eeuwen lezen in Leiden' die t/m 1 juni te zien is in het museum. Speciale gast op het symposium is Alberto Manguel, schrijver van 'A History of Reading' en 'The City of Words' maar ook toegewijd lezer en eigenaar van een bibliotheek met meer dan 30.000 boeken.

Hoe erg zou het zijn als het boek als medium voor kennisoverdracht plaats moet maken voor andere media? Deze vraag staat centraal tijdens het symposium dat begint met een korte lezing door Alberto Manguel. Manguel verdedigt de stelling dat het boek in onze cultuur een unieke waarde vertegenwoordigt ten opzichte van andere vormen van informatie en kennisoverdracht. De hierop volgende paneldiscussie wordt geleid door Adriaan van der Weel, hoogleraar Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden. Boekhandel Selexyz Kooyker is aanwezig met een selectie boeken over lezen en geletterdheid.

Het symposium wordt gehouden in Scheltma en is gratis toegankelijk.

De voertaal is Engels; het programma is ook te vinden op www.lakenhal.nl; aanmelden voor deelname kan via e.echternach@lakenhal.nl onder vermelding van 29 mei.