Persbericht

Siemens PLM Software introduceert Solid Edge met synchronous technology

~ Nieuwe history-free, feature-based ontwerpomgeving stimuleert snellere innovatie ~

Zaventem, 29 mei 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft vandaag de introductie van Solid Edge® software met synchronous technology bekend gemaakt. De nieuwe editie van Solid Edge is de eerste versie met de nieuwe digitale productontwikkelingstechnologie die Siemens PLM Software vorige maand heeft aangekondigd. Siemens PLM Software deed de aankondiging in combinatie met zijn jaarlijkse analistenevenement vorige week in Boston.

Solid Edge met synchronous technology is een kerncomponent van de Velocity Series (TM)-portfolio en combineert de snelheid en flexibiliteit van direct modelleren met de precieze controle van door 3D bematingsgestuurd ontwerp, met een snelle, flexibele ontwerpervaring als gevolg.

"Ik heb nog niets gezien dat zo innovatief is als Solid Edge met synchronous technology sinds de introductie van parametrisch modelleren eind tachtiger jaren. Solid Edge heeft een revolutionaire doorbraak gerealiseerd met de combinatie van direct modelleren, parametrisch modelleren en een nieuwe user interface", aldus Ray Kurland, president van Technicom. "Siemens PLM Software heeft het makkelijk modelleren in 3D opnieuw uitgevonden. Gebruikers zullen de eenvoud van bouwen en wijzigen van modellen geweldig vinden - zeker omdat het totaal niet nodig is om van te voren na te denken over hoe modellen in de toekomst gebruikt moeten worden. De concurrentie van Solid Edge gaat jaren nodig hebben om hierbij in de buurt te komen."

"Solid Edge met synchronous technology stroomlijnt de communicatie met onze toeleveranciers", zei Cory Goulden, CAD administrator bij National Steel Car. "Dankzij de nieuwe editing tools kunnen wij de 3D-data van een toeleverancier direct wijzigen, waardoor de documentatietijd van 2D-tekenen enorm omlaag gaat. Solid Edge met synchronous technology maakt ook het wijzigen van onderdelen eenvoudig. Dit bespaart ons de tijd en moeite die we voorheen kwijt waren met het ontcijferen van de feature tree-opbouw van traditioneel ontwikkelde onderdelen. Aanpassingen kunnen gemaakt worden zonder beperkingen.

Snel, flexibel ontwerp versnelt innovatie
Solid Edge met synchronous technology bevat een aantal essentiële verbeteringen die innovatie versnellen, waaronder interactieve mogelijkheden van manipulatie, snellere editing tools, ingebouwde multi-CAD-mogelijkheden en 2D/3D workflow-integratie.


* Het creëren van een nieuwe interactieve ontwerpomgeving: Een nieuwe werkwijze versnelt innovatie door gebruikers 3D-modellen te laten ontwikkelen zonder planning vooraf. Dankzij directe "Grab and Go"-tools kunnen gebruikers nagenoeg zonder commando's met iteratieve ontwerpscenario's modellen creëren, ongeacht hoe het model opgebouwd was. Een history-free, feature-based modelleringsbenadering groepeert functies in een verzameling, waardoor er geen tijdrovende regeneratie van het model nodig is bij het maken van wijzigingen. Doordat vooraf plannen niet meer nodig is, kunnen gebruikers tot 100 keer sneller ontwerpen.
* Wijzig sneller: Nieuwe tools verhogen de snelheid en flexibiliteit van ontwerpaanpassingen. Gebruikers kunnen 3D-maatvoering en relaties toevoegen aan elk deel van een voltooid model. Latere bewerkingen in de ontwerpcyclus kunnen dan de grootte en positie van al vaststaande geometrie sturen. "Live Rules" herkennen en onderhouden automatisch sterke geometrische condities, terwijl "Procedural Features" parametergebaseerde wijzigingen mogelijk maken op eigenschappen zoals gaten en patronen. Een nieuwe "Synchronous Solve" beheert al deze concepten gelijktijdig, waardoor modellen niet opnieuw gegenereerd hoeven te worden tijdens wijzigingen. Gebruikers kunnen zo engineering change orders (ECO) doorvoeren in een fractie van de tijd die hier traditioneel voor nodig was.
* Wijzig multi-CAD-data als 'native': Alle tools in Solid Edge werken met geïmporteerde CAD-data op dezelfde manier als met Solid Edge's eigen modellen. Cruciale geometrische condities blijven zo gehandhaafd tijdens het wijzigen. Gebruikers kunnen geometrie aanpassen door directe selectie of met behulp van automatische elementselectie, waarbij functionele eigenschappen zoals bosses, ribs en cutouts automatisch herkend worden. Voor geparameteriseerde controle kan 3D-bemating toegevoegd worden aan geïmporteerde modellen en zelfs aan spreadsheets gekoppeld worden om ontwikkelkennis beter te benutten. Door data van leveranciers net zo makkelijk te wijzigen als eigen modellen, kunnen gebruikers sneller wijzigingen maken dan hun leverancier.
* Benut de kracht van 3D met de eenvoud van 2D: Bekende 2D werkwijzen binnen de 3D-omgeving zorgen ervoor dat gebruikers snel experts worden. Ze kunnen delen of samenstellingen snel en eenvoudig wijzigen door een model te selecteren en het in positie te 'rekken', net zoals ze dat in 2D deden. De user-interface werkt overeenkomstig met het nieuwe Microsoft Office 2007-platform, zodat gebruikers alleen de meest voorkomende operaties te zien krijgen tijdens elementselectie.

"Ik zit al meer dan 20 jaar in de CAD-industrie en heb de geboorte van 2D CAD, 3D wireframe en parametrische systemen meegemaakt. Niets sinds de introductie van Solid Edge V1 heeft mijn aandacht zo gegrepen als deze synchronous technology ", zei Allan Blackwell, managing director bij Cutting Edge Solutions Ltd. (www.CuttingEdge.co.uk.

"De nieuwe synchronous technology in Solid Edge is de grootste technologische vooruitgang in de CAD-industrie in de afgelopen 20 jaar", verklaarde Bill McClure, vice president of Velocity Series product development bij Siemens PLM Software. "Het maakt Solid Edge de meest complete feature-based 2D/3D CAD-tool, die de snelheid en flexibiliteit van expliciet modelleren combineert met parametrisch ontwerp."

Beschikbaarheid
Solid Edge met synchronous technology komt naar verwachting deze zomer op de markt. Bezoek voor meer informatie www.siemens.com/solidedge. Voor meer informatie over de Velocity Series-portfolio, zie het afzonderlijke persbericht dat vandaag werd uitgestuurd.

(843 woorden)