Persbericht

ElringKlinger kiest voor digital lifecycle simulation van Siemens PLM Software

~ Wereldwijd aanbieder van producten voor de automotive-branche kiest NX Simulation voor het optimaliseren van efficiëntie en kwaliteit ~

's-Hertogenbosch, 29 mei 2008 - Siemens PLM Software, een business unit van de Siemens Industry Automation Division en aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), gaat zijn NX(TM) Simulation-software inzetten bij ElringKlinger. Deze toonaangevende leverancier van cilinderkop- en andere speciale pakkingen voor de wereldwijde automotive industrie selecteerde de digital lifecycle simulation-oplossing van Siemens PLM Software voor het optimaliseren van de efficiëntie bij zijn productontwerp en het verder verbeteren van de al befaamde kwaliteit van zijn producten.

ElringKlinger gebruikt NX-software, de veelomvattende digitale productontwikkelingsportfolio van Siemens PLM Software, voor het ontwerp van zijn producten. Aanleiding hiervoor was dat het bedrijf de efficiëntie van de ontwerpanalyse wilde verbeteren en het aantal componenten dat onderdeel uitmaakt van deze analyse wilde vergroten. Na een uitvoerige evaluatie van oplossingen van diverse aanbieders van simulatie-software koos ElringKlinger voor NX Simulation, vanwege zijn superieure functionaliteit, naadloze integratie met de ontwerpomgeving van het bedrijf en de intuïtieve user-interface van de software.

"De NX simulatie-software heeft niet alleen aanzienlijke mogelijkheden aan ons proces voor ontwerpanalyse toegevoegd, maar ook onze manier van werken drastisch vereenvoudigd", zegt John Kapcoe, senior product engineer bij ElringKlinger. "Onze ontwerpers zijn nu in staat in drie uur tijd een analyse uit te voeren in NX, die ons voorheen drie dagen kostte. De kracht van het systeem, zijn integratiemogelijkheden en het opvallende gemak in gebruik zorgen ervoor dat we simulatie-analyses kunnen draaien op meer componenten dan ooit. Hierdoor optimaliseren we de kwaliteit van de oplossingen die we onze klanten bieden. De software is zo krachtig en goed ontworpen, dat je gemakkelijk vergeet hoe geavanceerd deze eigenlijk is."

Doordringende simulatie voor de gehele productlevenscyclus De NX Simulation-suite bestaat uit een grote variëteit aan geïntegreerde modules die naadloos samenwerken binnen de geïntegreerde NX-omgeving. ElringKlinger selecteerde NX Advanced Simulation, NX Response Simulation, NX Flow Simulation, NX Thermal Simulation en NX Nastran® Advanced Non-linear voor het verkrijgen van één enkele tool waarmee het al zijn structurele, modale, computational fluid dynamics (strominganalyses), response-simulatie en non-lineaire analyses uit kan voeren.

"We zijn blij dat we ElringKlinger mogen verwelkomen op onze groeiende lijst van klanten die ontdekt hebben dat geavanceerde simulatie niet ingewikkeld of alleen weggelegd hoeft te zijn voor hoog opgeleide specialisten", zegt Jim Rusk, vice president Digital Simulation Solutions bij Siemens PLM Software. "De sleutel tot het maximaliseren van de waarde van applicaties voor digital lifecycle simulation ligt in een zo vroeg mogelijk gebruik van de software en inzet binnen de gehele productlevenscyclus. Door naast krachtige functionaliteit een intuïtieve interface te leveren, zorgt NX ervoor dat simulatie in de hele productlevenscyclus door dringt. Gedegen en efficiënte analyse lijdt tot beter productontwerp en legt de basis voor productinnovatie."

(434 woorden)