Persbericht

Netlog treedt toe tot OpenSocial

~ lokalisatie en kwaliteit belangrijkste criteria voor applicaties ~

Gent, België, 28 mei 2008 - Netlog, één van de belangrijkste social networking platformen van Europa, heeft tijdens de Google I/O conferentie in San Francisco aangekondigd toe te treden tot het OpenSocial-initiatief van Google. Vanaf nu hebben de 35 miljoen Europese Netlog-gebruikers toegang tot applicaties die gemaakt zijn volgens de OpenSocial-standaarden.

Netlog verwacht een belangrijke rol te spelen in het populariseren van de OpenSocial-standaard in Europa deze zomer. Hoewel de meeste applicaties in beginsel in het Engels ontwikkeld worden, is de social networking site van plan veel applicaties te lokaliseren. Het merendeel van de Netlog-leden gebruikt de website in de eigen taal, één van de grootste krachten van het platform. Om hierop voort te bouwen, gaat Netlog actief ontwikkelaars helpen bij het lokaliseren van hun applicaties in de verschillende Europese talen.

Om die hoge kwaliteit die gebruikers verwachten te behouden, laat Netlog niet zomaar alle applicaties toe tot zijn platform. Nieuwe applicaties ondergaan een kwaliteitscontrole voordat ze aangeboden worden aan de gebruikers. Daarnaast kunnen Netlog-gebruikers applicaties niet naar elkaar verzenden. Dit is om zogenaamde applicatie-spam te voorkomen waar veel andere sociale netwerken door geplaagd worden. Zo houden gebruikers de volledige controle over hun profiel en de applicaties die zij erop hebben staan.

"Ontwikkelaars kunnen nu eenvoudig in heel Europa de 35 miljoen Netlog-gebruikers bereiken met één wereldwijde standaard", aldus Toon Coppens, mede-oprichter en CTO bij Netlog. "We zijn ervan overtuigd dat OpenSocial niet alleen de beste keus is voor ontwikkelaars en applicatie-aanbieders, maar ook voor onze gebruikers. Zij zullen toegang hebben tot een keur van zeer bruikbare applicaties."

Netlog gelooft daarnaast dat de toetreding tot OpenSocial zijn platform interessanter maakt voor adverteerders. "Het ontwikkelen van kwaliteitsapplicaties in combinatie met adverteren en Netlog's unieke credit-ecosysteem biedt een uitzonderlijke mogelijkheid voor bedrijven om rechtstreeks in contact te treden met hun klanten", vervolgt Coppens.

De social networking site verwacht met name interesse in applicaties die zich richten op communicatie, muziek, video en het delen van foto's. Dit zijn thema's die erg populair zijn bij de gebruikers van Netlog.

"We zijn erg blij dat Netlog OpenSocial ondersteunt en dat Netlog-gebruikers nu gebruik kunnen maken van OpenSocial-applicaties", zegt Eric Tholome, Group Product Manager bij Google. "OpenSocial wil internet socialer maken. Netlog's deelname is een belangrijke stap in de goede richting."

OpenSocial is een verzameling van standaard application programing interfaces voor het ontwikkelen van applicaties die op verschillende social networking platformen te gebruiken zijn. De specificaties werden ontwikkeld door Google en werden op de markt gebracht in november 2007.

Kijk voor meer informatie over Netlo's ondersteuning voor OpenSocial op http://en.netlog.com/go/developer