Dexia Bank


De MIVB en Dexia Bank gaan samen in 31 stations van de Brusselse metro 40 geldautomaten installeren.

29/05/2008

De Brusselse metro is altijd meer geweest dan een gewone doorgangsplaats. Integendeel, de stations werden vaak heringericht en er werden heel wat initiatieven genomen om er een aangename ruimte van te maken.

In tal van stations zijn er dan ook winkels, horecazaken en andere diensten beschikbaar.

Tegen eind oktober zal dit aanbod, in samenwerking met Dexia Bank, nog worden aangevuld met de installatie van 40 geldautomaten in 31 stations.

Zo zal de reiziger, zonder tijd te verliezen, geld kunnen opvragen of bankverrichtingen kunnen uitvoeren langs het traject dat hij dagelijks gebruikt.

Dexia Bank beheert de automaten, maar deze zijn evengoed ook toegankelijk voor de cliënten van de andere banken.

Een extra troef voor al wie het openbaar vervoer verkiest boven de auto.

De resultaten van een testperiode van 6 maanden bewijzen dat deze nieuwe service aan een behoefte beantwoordt, aangezien het aantal verrichtingen op maandbasis schommelt tussen 12.000 en 19.000 per geïnstalleerd toestel. Een van de automaten haalde zelfs een recordscore van 21.000 verrichtingen!

De automaten zullen niet zomaar willekeurig worden geïnstalleerd. Enerzijds zullen uiteraard de meest bezochte stations worden uitgerust en anderzijds worden de locaties uitgekozen op basis van de reizigersstroom. De aanwezigheid van de geldautomaten zal de stations gezelliger en veiliger maken.

Concreet gezien, zijn de stations Merode en Noordstation sinds juli 2007 reeds met een geldautomaat uitgerust. In het Noordstation wordt in de loop van de volgende dagen een tweede automaat geïnstalleerd.

Eind juli 2008 komen er 2 automaten in het metrostation de Brouckère, 2 in het station Rogier, 3 in het Zuidstation en 4 in het Centraal Station.

De overige automaten zullen vóór eind oktober 2008 operationeel zijn.

De MIVB en Dexia Bank werken sinds lang op diverse niveaus samen en deze nieuwe - exclusieve - overeenkomst versterkt dit strategisch partnership.

De Brusselse metro vervoert jaarlijks 277,3 miljoen reizigers.

Vanaf oktober 2008 zullen 31 stations met in totaal veertig automaten zijn uitgerust.

De automaten in de metro zullen toegankelijk zijn voor alle houders van een bankkaart, die er geld kunnen opvragen, hun Proton-kaart kunnen opladen en hun PIN-code kunnen wijzigingen.

De automaat in het Noordstation registreerde tijdens de testperiode ongeveer 600 à 700 verrichtingen/dag.

Alle automaten zijn toegankelijk 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Dexia laat zijn cliënten - maar ook die van de overige banken - beschikken over 2 000 geldautomaten in België, wat er het grootste net van het land van maakt.

Contact pers

MIVB An Van hamme +32 2 515 20 56 GSM 0477 62 73 73 vanhammea@mivb.irisnet.be

DEXIA Ulrike Pommée +32 2 213 50 81 ulrike.pommee@dexia.com

MIVB(www.mivb.be) De Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel is de grootste stedelijke openbare vervoersmaatschappij in België. Het werkterrein van de MIVB strekt zich uit over de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en over 10 randgemeenten.

Met 6.500 werknemers is de MIVB tevens één van de belangrijkste werkgevers in Brussel. Voor haar werking doet ze bovendien een beroep op tal van leveranciers en onderaannemers van goederen en diensten. Zo steunt en neemt de MIVB actief deel aan de economische activiteiten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en van het land.

Dexia (www.dexia.com) is een Europese bank die wereldleider is voor de financiering van de lokale overheid. Met een beurskapitalisatie van 20,3 miljard EUR op 31 december 2007 is Dexia een van de vijftien grootste financiële instellingen van de eurozone. Op hetzelfde tijdstip telde de groep 35 200 medewerkers verdeeld over 37 landen. Dexia heeft een van de beste kredietratings van de banksector. De ontwikkelingsstrategie van Dexia berust op twee pijlers: de retailbanking in Europa (België, Luxemburg, Slowakije en Turkije) alsook public finance en projectfinanciering wereldwijd.