Gemeente Nuenen


Werkbezoek gedeputeerde Paul Rüpp

Donderdag 29 mei 2008 heeft de heer Paul Rüpp, gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkelingen van de provincie Noord-Brabant, een kort werkbezoek gebracht aan de gemeente Nuenen. Tijdens het werkbezoek is een rondrit gemaakt langs een aantal projecten die de gemeente in het kader van de Ruimtebalans aan het realiseren is. Dit betrof de locaties Savo-berg, Berg-Weverstraat-Andrieslocatie, Nuenen-West, woonlocatie Wettenseind, bedrijventerrein Eeneind II-Zuid, sportpark Oude Landen, Boschhoeve, Buslus, Luistruik en Nederwetten-Esrand.

De heer Rüpp was onder de indruk van de realisaties en hij was in het bijzonder geïnteresseerd in de locaties waar starterswoningen en projecten voor jongeren worden gerealiseerd. Tijdens de korte bijeenkomst is verder gesproken over de concept structuurvisie, de ontwikkeling van Gulbergen, het bestemmingsplan Nuenen-West en het bestemmingsplan Buitengebied.

Een belangrijk gegeven was de uitspraak van de heer Rüpp dat de provincie de afspraken gemaakt in het BOR verband, met de aantallen te realiseren woningen voor Nuenen, zal respecteren. Namens de gemeente Nuenen waren aanwezig het college van burgemeester en wethouders en een ambtelijke vertegenwoordiging.