De Nationale Bedrijfsfietsdag: iedereen op de fiets naar het werk


Nationale Fiets Projecten en Unigarant organiseren de Nationale Bedrijfsfietsdag

HEERENVEEN, 20080515 -- Als afsluiting van de Meimaand Fietsmaand organiseren Nationale Fiets Projecten en Unigarant donderdag 29 mei de Nationale Bedrijfsfietsdag. Tijdens de Nationale Bedrijfsfietsdag wordt werkend Nederland opgeroepen om de fiets naar het werk te nemen.

Het Nationale Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) organiseert in de maand mei de Meimaand Fietsmaand. De gehele maand worden er door het hele land verschillende recreatieve fietsactiviteiten georganiseerd. Dit landelijke evenement zal 300.000 fietsende Nederlanders trekken. De Nationale Bedrijfsfietsdag is het enige onderdeel van de Meimaand Fietsmaand dat zich richt op forensen. Aangezien overheden, werkgevers en werknemers de voordelen van fietsen naar het werk steeds vaker zien en onderschrijven, mag een evenement dat zich richt op de fiets als vervoermiddel in het woon-werkverkeer zeker niet ontbreken tijdens de Meimaand Fietsmaand.

Meer werknemers op de fiets naar het werk

Met de Nationale Bedrijfsfietsdag wil Nationale Fiets Projecten `de fiets van de zaak' voor het voetlicht brengen en meer werknemers in praktijk kennis laten maken met het fietsen naar het werk en zelf laten ervaren hoe prettig dit is. Met `de fiets van de zaak' is voor werknemers niet alleen fiscaal voordeel te behalen, maar men werkt ook ongemerkt mee aan een betere conditie, betere bereikbaarheid en een schoner klimaat. Ook de werkgever heeft financieel baat bij de invoering van het Nationale Fietsplan van Nationale Fiets Projecten, vanwege de besparing op de sociale lasten. Het Nationale Fietsplan is niet compleet zonder een fietsverzekering met een aantrekkelijke premie. Hierin werkt Nationale Fiets Projecten al jaren zeer prettig samen met Unigarant.

Aanmelden Nationale Bedrijfsfietsdag

Deelnemers aan de Nationale Bedrijfsfietsdag maken kans op een 8-daagse fietsvakantie voor
2 personen naar Toscane. Iedereen die 29 mei naar het werk fietst kan zich als deelnemer aanmelden via www.bedrijfsfietsdag.nl. Bovendien wordt er per deelnemer een bedrag overgemaakt aan the Ride for the Roses, een initiatief van KWF Kankerbestrijding.

Nationale Fiets Projecten

Nationale Fiets Projecten is dé specialist op het gebied van de fiets in het woon-werkverkeer en bestaat sinds de introductie van de fiscaal aantrekkelijke `fiets van de zaak' in 1995. Nationale Fiets Projecten is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van merkonafhankelijke fietsprojecten.

De ruim 30 professionele en proactieve medewerkers van Nationale Fiets Projecten verzorgen de fietsplannen van ruim 3.000 bedrijven en instellingen in heel Nederland.

Unigarant

Unigarant is expert in schadeverzekeringen voor mobiliteit, recreatie en wonen. De schadeverzekeraar is marktleider in fiets- en bromfietsverzekeringen en in doorlopende annuleringsverzekeringen. Daarnaast biedt zij onder meer auto- en watersportverzekeringen aan. Unigarant verkoopt haar verzekeringen via het intermediair, zoals assurantietussenpersonen, rijwielhandelaren, reisbureaus en diverse inkoopcombinaties. Door reisorganisaties is Unigarant gekozen tot beste reisverzekeraar van 2007.

Unigarant is in 1972 opgericht en is 100% dochter van de ANWB. Haar doel is consumenten in geval van schade weer snel in staat te stellen hun gevoel van zorgeloosheid terug te krijgen. Kenmerkend voor Unigarant is de continue aandacht voor de optimalisatie van diensten, producten en processen.





Ingezonden persbericht