Zoom.in start met online video op mobiel


Gratis nieuwsvideo's bekijken op je mobiele telefoon

AMSTERDAM, 20080528 -- Zoom.in, exploitant van online nieuwsvideo's en online video-advertising, lanceert aanstaande donderdag 29 mei, na een testperiode van meer dan twee maanden, 'Zoom.in Mobile'. Hiermee is het mogelijk Zoom.in-video's te bekijken op de meeste mobiele telefoons met GRPS, UMTS en WiFi.

De nieuwsvideo's zijn voorlopig gratis mobiel te zien. "Wij gaan eerst eens bekijken hoe populair het wordt", aldus Jan Riemens, directeur Zoom.in. "Daarom komt er voorlopig nog geen advertising. Hetzelfde concept dat geldt voor internet, waarbij Zoom.in voor de video's een pre-roll commercial toont, zal uiteindelijk ook gaan werken op mobiele telefoons. Het principe is hetzelfde, maar er zijn nog meer opties die we willen onderzoeken."

Zoom.in produceert dagelijks ruim 150 nieuwsvideo's die worden bekeken op meer dan 500 websites in 11 talen. Met de nieuwsvideo's die beschikbaar zijn voor de mobiele telefoon en andere portable devices, zoals Pocket PC, iPod, iPhone, en Palm heb je meer dan ooit het nieuws altijd bij de hand en kun je nieuwsvideo's direct bekijken, of op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Het aanmelden voor Zoom.in Mobile is eenvoudig. Stuur een SMS naar 3010 met de tekst `zet tv aan' of ga naar mobi.zoomin.tv via PC of mobiele telefoon. Er wordt dan een gratis installatie-SMS gestuurd. Zoom.in zal ervoor zorgen dat de leukste video's altijd online te zien zijn.

Riemens verwacht dat de nieuwsvideo's vooral gebruikt zullen gaan worden om de tijd te doden. Bijvoorbeeld bij de kapper, in het openbaar vervoer of tijdens het wachten op een afspraak. Dé gelegenheid om 10 minuten gratis leuke video's te kijken.

Er is ook goed nieuws voor uitgevers en makers van videocontent: de Zoom.in-module is 'white label' te verkrijgen. Zoom.in biedt een turn-key licentie aan in de eigen look-and-feel. Hiermee kan elke uitgever onder eigen naam zelf video's mobiel ontsluiten richting zijn doelgroep, met of zonder Zoom.in-content.

Zoom.in heeft het concept voor Zoom.in Mobile een jaar geleden bedacht en in samenwerking met de Nederlandse solution provider Makayama technisch ontwikkeld. Vincent Verweij, founder en ceo Makayama Media B.V.: "Door de toegenomen multimediamogelijkheden van de mobiele toestellen is het nu technisch mogelijk om in perfecte kwaliteit naar nieuws, sport en entertainment te kijken. De kosten voor de consument zijn gedaald door flatfee data-abonnementen en ingebouwde WiFi in de toestellen. De software die we hebben ontwikkeld, maakt het heel eenvoudig om video's te bekijken. We verwachten dat mobiele TV dit jaar daarom een grote vlucht zal nemen."

Zoom.in Mobile begint donderdag in Nederland en zal daarna in de andere landen van het netwerk worden uitgerold.