Gemeente Franekeradeel adverteert met Maxima en Willem Alexander


commerciële uiting van prinses Maxima en kroonprins Alexander

FRANEKER, 20080529 -- Franeker - Na schoenewinkel Kamsma adverteert nu de gemeente Franekeradeel met een foto van Maxima en Alexander in een commerciële uiting van de Friese Pers. Ondanks een eerdere berisping van de koninklijke voorlichtingsdienst dat dit niet toegestaan is gaat nu de gemeente zelf in de fout.

De Franeker schoenwinkel adverteerde met een grote beeltenis van Maxima in het plaatselijke huis-aan-huis blad De Franeker Courant. Nu adverteert de gemeente Franekeradeel zelf met een commerciële uiting in de toeristische bijlage van de Friese Pers die regionaal verspreid wordt.

De schoenwinkel was zich van geen kwaad bewust. Omdat het een eenmalige aktie is volgde er geen sanctie tegen Kamsma uit Franeker. Na Kamsma maakt nu ook de gemeente Franekeradeel inbreuk op het portretrecht van niet alleen Maxima maar ook op dat van de kroonprins Willem Alexander. Het koninklijk paar is al schaatsend afgebeeld met de wervende tekst dat het fantastisch is om Franeker te ontdekken.

Foto's van het koninklijkhuis mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden. Omdat het hier om een wervende advertentie gaat in een huis-aan-huis blad betreft het hier dus ook een commerciële uiting. Op schending van dit recht staat een boete van enkele duizenden euro's.

Bron: Streekmedia Franeker





Streekmedia Franeker