Swets finaliseert IT-modernisering met migratiepartner Anubex


ANTWERPEN (B)/LISSE (NL), 20080529 -- Het Nederlandse bedrijf Swets, marktleider in abonnementadministratie van publicaties, kondigt een partnership aan met Anubex, gespecialiseerd in geautomatiseerde migratieoplossingen. Daarbij zal Anubex de cross-platform migratie uitvoeren van de IT- bedrijfstoepassingen van Swets. Dit project omvat de conversie, migratie en modernisering van de back end en op IDMS-technologie gebaseerde applicaties.

Swets is als tijdschriftenagent meer dan 100 jaar actief in de informatiesector. Omdat het bedrijf vooroploopt met de nieuwste technologieën kan het steeds met creatieve oplossingen aan de behoeften van de klanten tegemoetkomen. "Ons elektronisch platform SwetsWise heeft de laatste jaren een ware revolutie ontketend op het vlak van de organisatie en het beheer van tijdschriftabonnementen. " zegt Johan Van Campen, CIO van Swets.

"Met Anubex realiseren we de laatste stap in de modernisering. We migreren al onze applicaties naar een moderne IT-infrastructuur, waarop nu al SwetsWise draait. Eens dit achter de rug is, zullen we beschikken over de meest flexibele en soepele omgeving om onze ambities op het vlak van groei verder te zetten en zelfs nog meer dynamische en uitgebreide toepassingen te ontwikkelen. Zo kunnen we onze positie als pionier en leider in abonnementsdiensten nog meer versterken.

Anubex werkt samen met het IT-team van Swets om de migratie te voltooien, en zal ook het testen en "het live gaan" van de applicaties begeleiden. Het hele project zal tegen de zomer van 2009 afgerond zijn en uitgevoerd worden volgens de migratiemethode van Anubex: SOAR (snapshot-oriented migration process), die sinds 1993 steeds opnieuw verfijnd wordt. Om de risico's, werkonderbrekingen en code freeze periods volledig uit te schakelen, zullen de toepassingen herhaaldelijk gemigreerd en getest worden tijdens het hele project om daarna in één keer live te gaan.

Met de softwaretools van Anubex, zal het bedrijf Swets zowel een groot aantal codelijnen in batch en interactieve progamma's en scripts alsook heel wat productiegegevens migreren. De hele applicatie zal overgedragen worden naar een moderne, SOA-gerichte architectuur, bestaande uit een combinatie van COBOL en Java, draaiende op Linux. De gegevens van het bedrijf, die nu opgeslagen zijn in een relationeel netwerkmodel zal Anubex migreren naar een volledige relationele database, DB2 UDB. Karaktergebaseerde schermen zullen naar rijke Java interfaces verhuizen waar ze na de migratie zullen onderhouden worden in Eclipse.

Omdat het volledige huidige in-house IT-team van Swets betrokken is bij de migratie, zal het bedrijf zelf technische en functionele expertise voor het nieuwe platform opbouwen. Nu al heeft Swets al heel wat kennis in huis inzake Java en Linux. Wereldwijd zal de gemoderniseerde toepassing toegankelijk zijn voor meer dan 20 kantoren van Swets, gelegen in verschillende landen in Europa, Amerika, Azië en Afrika.

Het Belgische bedrijf Anubex heeft specifieke tools ontwikkels om de nauwkeurigheid en de snelheid van de migratie van IDMS-applicaties naar moderne open systemen significant te verbeteren. "Dit project is vandaag de dag ons grootste contract in Nederland," zegt Louis Heymans, managing director van Anubex. "We merken dat de bedrijven die users-based technologieën zoals IDMS gebruiken- en die bedrijven nemen in aantal af-, steeds meer geïnteresseerd zijn om hun applicaties te moderniseren. De keuze voor een migratie levert Swets nu een enorm concurrentieel voordeel op. Zo zal Swets uit voorgaande investeringen in menselijk en elektronisch kapitaal nu resultaat kunnen oogsten. Dit allemaal omdat het nu volop kan genieten van de voordelen van een volledige vernieuwde en up-to-date enterprise achitecture."

Recent nog heeft het Anubex gelijkaardige migraties uitgevoerd voor verschillende banken, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen in heel Europa.





Anubex