Schweitzer en Krabbé steunen elkaar


Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds feliciteert Jeroen Krabbé met de rol van Albert Schweitzer in de film gebaseerd op het verhaal van deze `oerwouddokter'.

UTRECHT, 20080529 -- Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) voert de afgelopen jaren een actief beleid waarin het gedachtegoed en de persoon Albert Schweitzer aan de actualiteit van vandaag de dag wordt gerelateerd. De ontwikkelingen rondom de verfilming van het verhaal van Schweitzer, en de benoeming van Krabbé voor deze respectvolle rol, worden door het NASF als zeer positief bevonden. "Het is een kans voor de jongere generatie om bekend te raken met een veelbetekenend en boeiend persoon als Albert Schweitzer en voor de oudere generatie om te zien dat zijn voorbeeld nog altijd inspireert" (Frits van der Hoeven, voorzitter NASF).

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) is een kleine fondsenwervende stichting die inmiddels 77 jaar bestaat en voort is gekomen uit de voormalige diverse Schweitzer fondsen en stichtingen die in Nederland bestonden. Het NASF wendt haar middelen en menskracht aan voor ondersteuning van personen, groepen en instellingen, die zich met respect voor al wat leeft inzetten voor een vreedzaam, leefbaar en menswaardig bestaan van zichzelf en hun medemens. Het tijdloze gedachtegoed en de ethiek van Albert Schweitzer is hierbij richtlijn en bron van inspiratie. Het NASF doet dit door enerzijds steun aan ontwikkelingsprojecten te bieden en anderzijds het gedachtegoed van Albert Schweitzer actief uit te dragen.

Het huidige NASF steunt kleinschalige lokale ontwikkelingsinitiatieven op het gebied van gezondheidszorg in vooral Afrika. We richten ons daarbij op mensen die, zoals Albert Schweitzer dat ooit deed, de handen uit de mouwen steken om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Het NASF draagt doorgaans bij met een startkapitaal, een `microgift' of steuntje in de rug om zo hoop en leven met respect een kans te geven.

Naast deze essentiële steun aan deze ontwikkelingsprojecten probeert de Stichting NASF de visie en ethiek van Albert Schweitzer actief te verspreiden. Het NASF is ervan overtuigd dat de tijdloze ideeën van Albert Schweitzer, zijn motto Eerbied voor het Leven (Honor Life!), en zijn levensverhaal tot inspiratie en zingeving kan leiden voor velen.

Het NASF bezit op het kantoor in Utrecht een oude maar zeer waardevolle bibliotheek en heeft een archief vol originele brieven, beeld- en geluidsmateriaal van o.a. Albert Schweitzer zelf en van Lambaréné toen en nu. Verder zijn de betrokken bestuursleden en leden van ons Comité van Aanbeveling, waaronder een aantal echte Schweitzer kenners, uitgebreid op de hoogte van actualiteiten omtrent de persoon Albert Schweitzer, Lambaréné en het ontwikkelingsbeleid van het NASF, dat is voortgekomen uit het gedachtegoed van Schweitzer.

Voor meer informatie over Albert Schweitzer en het Nederlands Albert Schweitzer Fonds verwijzen wij u naar onze website www.nasf.nl. Ook kunt u contact met ons opnemen via e-mail: info@nasf.nl en telefoon: 030 8801499.


Lotti Atherton-Tessel
Beleid en Publiciteit

www.nasf.nl





Nederlands Albert Schweitzer Fonds