'Goed BeDOELd' nieuwe intermediair voor goede doelen en donateurs


HOOGVLIET, 20080529 -- Na veel onrust over fondsenwervende bedrijven die samenwerken met goede doelen is er nu Goed Bedoeld. Een stel jonge ondernemers vindt dat structureel fondsenwerven anders kan en zijn hier een nieuw bedrijf in begonnen, dat goede doelen op transparantie beoordeelt voor er een samenwerking wordt aangegaan.

In verschillende media is er gesproken over misverstanden en fouten die gemaakt worden als het gaat om fondsenwerven. De grote vraag die naar voren komt is; wat gebeurt er met alle donaties? De initiatiefnemers van Goed Bedoeld zagen deze ontevredenheid in en zijn hiermee aan de slag gegaan. Het bedrijf presenteert zich als intermediair voor goede doelen en donateurs. Het bedrijf beoordeelt goede doelen op transparantie voor er een samenwerking wordt aangegaan, en is zelf ook transparant naar de donateurs toe.

Goed Bedoeld werft leden voor een vijftal goede doelen die ieder een project hebben aangedragen. Deze projecten hebben in totaal een waarde van ongeveer ¤ 1.000.000,-. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen werft Goed Bedoeld donateurs die structureel willen doneren. In tegenstelling tot andere fondsenwervers doneert men vanaf dag één aan de goede doelen, in de plaats dat zij het eerste jaar uitsluitend de kas van de fondsenwerver spekken. Dit doen zij om de kosten voor het werven van donateurs te drukken en Goed Bedoeld doet dit niet. Goed Bedoeld is bereid om dit risico te nemen om zo een verschil te kunnen maken voor de goede doelen en de donateurs waar te geven voor hun geld. De donateurs die lid worden van Goed Bedoeld worden elk kwartaal op de hoogte gehouden over de laatste vorderingen rond de projecten via een kwartaalkrant en de website. www.goed-bedoeld.nl