Datum: 20080529 Titel: Unieke lesmethode Gronings spreken en verstaan ZEG T MOR Subject was: Unieke lesmethode Gronings spreken en verstaan ZEG T MOR!

Ingezonden persbericht


Persbericht - Nieuwe uitgave In Boekvorm Uitgevers 20 5 2008
In Boekvorm Uitgevers - Assen

ZEG T MOR
GRONINGS PRATEN - GRUNNEGERS PROATEN

Bij In Boekvorm Uitgevers verschijnt op 29 mei aanstaande het boek Zeg t mor. Een primeur, want Zeg t mor is het eerste lesboek dat op een puur praktische manier wegwijs maakt in de Groninger taal! De auteurs, Geesje Vos en Piet Reitsema, zijn uitgegaan van allerdaagse situaties: een treinkaartje kopen, boodschappen doen of op vakantie gaan. In dit boek geen ingewikkelde grammaticale theorieën, maar wel veel handige woorden, veelvoorkomende uitdrukkingen, heldere dialogen, oefeningen en een boel geluidsfragmenten (op 2 bijgesloten cd's) - zodat je ook nog eens precies kunt horen hoe dat Gronings moet klinken. Zeg t mor is een levendig boek met een eigentijdse vormgeving en veel illustraties. De link naar zowel het Grunneger land als naar Stad is overal aanwezig zonder oubollig te worden. Het is de auteurs gelukt een gedegen lesmethode te ontwikkelen, waarin ook nog eens plaats is voor cultuur en humor. Zeg t mor is een onmisbare uitgave voor iedereen die het Gronings wil leren spreken en verstaan.

Zeg t mor is een initiatief van Het Huis van de Groninger Cultuur. Het boek wordt op donderdag 29 mei aanstaande gepresenteerd in Leescafé Belcampo (in de Openbare Bibliotheek, Oude Boteringestraat), om 19.30. De eerste exemplaren van het boek zullen dan door gedeputeerde Hans Gerritsen worden overhandigd aan de deelnemers aan de cursus Grunnegers proaten - het lesboek zal onder andere bij deze cursussen gebruikt worden.

ISBN 9789077548554 - Auteur: Geesje Vos en Piet Reitsema - Winkelprijs: ¤ 23,50 -incl. 2 cd's - -- verkrijgbaar vanaf 29 mei '08 bij de betere boekhandel bij u in de buurt of te bestellen via www.inboekvorm.nl.

---------------