Ingezonden persbericht


----------

29 mei Presentatie Poëzie op het scherm

Wat gebeurt er als een dichter en een digitale media vormgever samen poëzie voor het scherm gaan maken? Zes teams van elk een dichter en een vormgever onderzochten de afgelopen maanden hoe taal, beeld en geluid elkaar kunnen verrijken: Tsead Bruinja en Catelijne van Middelkoop, Elma van Haren en Eva Knutz, Astrid Lampe en Marcel van den Berg, K. Michel en Dirk Vis, Xavier Roelens en Gabrielle Marks, Nachoem Wijnberg en William van Giessen presenteren op donderdag 29 mei 2008 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de resultaten van hun samenwerking die werd geïnitieerd door Het Fonds voor de Letteren en het Fonds Beeldende Kunsten Vormgeving en Bouwkunst.

Na de presentaties gaan schrijver Dirk van Weelden, grafisch ontwerper Annelys de Vet en dichter Martin Reints met elkaar in debat over de getoonde werken en de toekomst van intermediale poëzie. Op de avond wordt ook een website gelanceerd die het dichters, schrijvers, vormgevers en andere kunstenaars mogelijk maakt online nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan en het daaruit voortkomende werk te publiceren. Dit virtuele platform is te vinden op www.digidicht.nl. De maker van de website, Marcel van der Drift, en dichter Tonnus Oosterhoff zullen de website openen.

Datum: donderdag 29 mei 2008
Locatie: Pakhuis de Zwijger, zaal "Studio", Piet Heinkade 181 B in Amsterdam Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Toegang gratis, reserveren verplicht op: www.fondsvoordeletteren.nl/rsvp

De avond is live te volgen op www.killertv.nl. De uitzending wordt verzorgd door Waag Society.

Aangezien de ruimte in Perdu beperkt is, raden we u aan vroegtijdig te reserveren via telefoon (020-4220542) of via mail (perdu@perdu.nl)

Internet: http://www.perdu.nl/