Ingezonden persbericht


Is het mysterie Stonehenge opgelost?
National Geographic heeft mogelijk het antwoord...

Diemen, 27 mei 2008 - Stonehenge is misschien wel het beroemdste monument ter wereld. Toch is het stenen bouwwerk op de Salisbury Plain in Engeland nog altijd een mysterie. Wie richtte het op, en waarom? National Geographic heeft mogelijk het antwoord.

Een team archeologen onder leiding van Mike Parker Pearson van de University of Sheffield in Engeland heeft, met steun van de National Geographic Society, opgravingen gedaan rond Stonehenge. Nieuwe opmerkelijke vondsten uit het Steentijdperk bieden volgens Parker Pearson mogelijk het antwoord op de vraag waarom dit kolossale monument werd opgericht, ongeveer 4500 jaar geleden.

Morgen onthult Mike Parker Pearson, hoofd van het Stonehenge Riverside Archaeological Project, tijdens een internationale persconferentie wat hij precies heeft opgegraven en waarom dit de oplossing van 'het mysterie Stonehenge' zou kunnen zijn. Ook laat hij resultaten zien van de nooit eerder uitgevoerde C14-datering van vondsten rond Stonehenge. De teleconferentie vindt plaats op donderdag 29 mei, om 17.30 uur (Nederlandse tijd).

Wilt u aan de teleconferentie deelnemen of foto's en kaarten en ander bruikbaar beeldmateriaal van de vondsten rond Stonehenge ontvangen? Neem dan voor 29 mei a.s. 16.00 uur contact op met Aafke van der Lippe, telefoon: 020-3140923 of aafke.van.der.lippe@genj.nl.