Groot- en kleinbedrijf dingt mee naar Koning Willem I Prijs


Meest prestigieuze ondernemersprijs in Nederland voor daadkracht, durf, doorzetten en innovatie

RIJSWIJK, 20080204 -- Daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie, dat zijn de belangrijkste criteria waaraan een onderneming moet voldoen om de Koning Willem I Prijs te kunnen winnen. Commissarissen van de Koningin, Colleges van B en W, brancheorganisaties, Kamers van Koophandel en bedrijven zijn door de Koning Willem I Stichting benaderd om ondernemingen aan te wijzen die voor de Prijs in aanmerking zouden kunnen komen. De Koning Willem I Prijs bestaat in 2008 vijftig jaar en wordt voor de 25e keer uitgereikt.

De Koning Willem I Stichting heeft het jubileumjaar 2008 aangegrepen om de Prijs voortaan in twee categorieën toe te kennen. Eén voor ondernemingen met minder en één voor ondernemingen met meer dan 250 werknemers. Het Stichtingsbestuur vergroot daarmee de kansen voor kleine bedrijven die opvallen door innovatie, daadkracht, durf en doorzettingsvermogen. De Prijswinnaars mogen gedurende twee jaar het logo van de Koning Willem I Prijs aan hun uitingen toevoegen. De publicitaire aandacht wordt mede gezien als beloning van hun voorbeeldig ondernemerschap

Inschrijving is mogelijk tot en met 7 februari 2008. Hierna onderzoeken regionale selectiecommissies de aangemelde bedrijven en dragen de meest opvallende voor aan het Stichtingsbestuur. Op 29 mei maakt het Stichtingsbestuur de winnaars bekend.

De Koning Willem I Prijs ontleent zijn naam aan ondernemer-Koning Willem I. Hij was onder meer opdrachtgever tot het graven van een groot aantal kanalen, zoals de Zuidwillemsvaart, het Noordhollandskanaal en het kanaal van Gent naar Terneuzen. Koning Willem I liet ook de eerste spoorlijn van Haarlem naar Amsterdam aanleggen. De Prijs werd in 1958 ingesteld door De Nederlandsche Bank, waarvan Koning Willem I ook al de oprichter was (1814) en krijgt actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De Koning Willem I Prijs wordt gezien als de meest prestigieuze onderscheiding op ondernemingsgebied.

Voor meer informatie: www.kw1prijs.nl





Koning Willem 1 Prijs