Provincie Noord-Holland

De provincie komt luisteren naar Noord-Hollanders

26-5-2008

Hoe moet Noord-Holland er in de toekomst uitzien? Op die vraag kunnen inwoners van vijf badplaatsen op 29 en 30 mei antwoord geven.

Een oude Bedford Duple doet dienst als provinciale Structuurvisiebus, waar mensen hun ideeën kunnen spuien over de ruimtelijke toekomst van Noord-Holland. In de bus staat een touch table, een digitale tafel waarop inwoners hun ideeën kunnen uittekenen.

De provincie Noord-Holland ontwikkelt een nieuwe visie op de ruimtelijke ordening, dit heet de structuurvisie. Het is de opvolger van het streekplan, waarin de provincie haar ruimtelijke plannen tot 2040 duidelijk maakt. Omdat Noord-Hollanders direct te maken hebben met de ruimtelijke ordening, wil de provincie graag weten wat hun wensen en ideeën zijn.

In de Week van de Zee, van 24 tot en met 31 mei, bezoekt de provincie diverse badplaatsen. Identiteit van badplaatsen, bereikbaarheid, veiligheid en klimaatverandering zijn onderwerpen die zeker aandacht zullen krijgen in de structuurvisie. Op donderdag 29 mei is de provincie in Egmond aan Zee (Marktplein, 10 - 12 uur), Castricum (De Brink, 13 15 uur) en Heemskerk (hoek Kerkplein-Zaalbergplein, 16 - 18 uur). Op zaterdag 30 mei is de bus aanwezig in Beverwijk (Breestraat, 10 12 uur) en IJmuiden (Plein 1945, 13 15 uur). Verantwoordelijk gedeputeerde Ton Hooijmaijers zal op 29 mei in Egmond zijn om in gesprek te gaan met Noord-Hollanders.

Deze maand bezoekt de provincie ook nog andere gemeenten. Eerder was de bus op Bevrijdingspop in Haarlem. Hier hebben tientallen jongeren hun wensen te kennen geven. Beter openbaar vervoer, open en groen houden van de provincie, maar ook instandhouding van Schiphol en realiseren van veel meer hoogbouw in stedelijke locaties werden het meest door de jongeren genoemd.

De provincie gaat goede ideeën verder onderzoeken. De uitkomsten worden opgenomen in de structuurvisie die Provinciale Staten (PS) naar verwachting begin 2009 zullen vaststellen.